30 de juny del 2012

Foment confirma a Salou que reprèn les obres del corredor mediterraniL'actual línia de la costa es desmantellarà del centre de la població i les mercaderies aniran pel tercer filL'alcalde de Salou, Pere Granados, després de la seva visita al ministeri de Foment, ha confirmat a través d'una reunió tècnica que la construcció de la connexió del corredor mediterrani amb l'alta velocitat ja està encarregada. Aquests fets, segons l'alcalde, confirmen que la línia està traçada i que només falta determinar si ha de néixer com una línia d'ample ibèric o europeu. L'actual línia de la costa que passa per dins de Salou es desmantellarà i les mercaderies aniran pel tercer fil. A la vegada, l'alcalde ha proposat que s'estudiï apropar la nova estació. "És una excel·lent notícia per a Salou perquè seguim endavant amb el projecte d'alliberar el nucli urbà de les vies", ha declarat.

Segons ha explicat l'alcalde, partint l'acord aprovat pel Consell de Ministres l'11 de maig passat, s'ha encarregat a Adif la redacció i aprovació dels projectes que no hagin estat aprovats per Foment, així com l'aprovació econòmica dels projectes i incidències de contractes que estiguin en tramitació i les obligacions derivades del compliment dels condicionants ambientals que siguin legalment exigibles.

Un altre del punts que es van tractar en la trobada va ser la creació de la comissió de seguiment de les obres, fruit del conveni signat el maig del 2011 entre l'Ajuntament de Salou, el ministeri de Foment i Adif per treballar en el desmantellament de la via al seu pas per Salou i la construcció de la nova estació. En aquest sentit, segons afegeix Granados, es farà un estudi per tractar d'apropar la futura estació, ubicant-la a 1,2 quilòmetres més a prop del nucli urbà, al final de la via Roma, just per damunt de l'autovia de Salou.