10 de setembre del 2013

La prohibició del tram valencià de la Via CatalanaEls arguments de la guàrdia civil contra la Via a Vinaròs


Un informe discutible de la direcció de trànsit serveix per a justificar la prohibició

La prohibició del tram valencià de la Via Catalana per part de la delegació del govern espanyol es justifica en un informe de la guàrdia civil de trànsit, segons el qual no pot haver-hi una manifestació en una carretera. 

Les causes per les quals s'addueix que la cadena humana no es pot fer són una barreja incoherent de raons. Per exemple, que quedarien tancats tres accessos a una finca particular de nom la Sunyera. També s'al·ludeix a una concentració sol·licitada per grups blavers –però que era convocada al poble i no a la carretera. 

Més endavant la guàrdia civil afirma que 'la durada de la concentració és de dues hores, que provocarien retencions en la N-340. Això unit al fet que en la Comunitat Autònoma Catalana les autoritats competents preveuen tallar la circulació sobre la N-340 obligaria a buscar un desviament alternatiu de la circulació'.

La guàrdia civil no explica tanmateix que ha pactat amb els mossos un desviament alternatiu de la circulació abans de l'entrada de Vinaròs. Altrament, els cotxes toparien amb la Via Catalana a Alcanar i haurien de recular.

El relat continua afirmant que hi ha una opció consistent a desviar el trànsit per la N-238, però ho desaconsella perquè hi ha moltes finques i negocis que, 'sens dubte', podrien 'adoptar una actitud hostil contra els manifestants de la cadena humana' pels perjudicis comercials que rebrien. Però immediatament després argumenta que si en comptes de desviar el trànsit es desviés la Via per la N-340 aleshores el problema seria que 'podria haver-hi atropellaments (cal comptar que s'hi preveu l'assistència de nens)'.

Els organitzadors han definit l'informe com un despropòsit amb la sola intenció de justificar una prohibició que qualifiquen de política.
http://www.vilaweb.cat/noticia/4142847/20130910/arguments-guardia-civil-via-vinaros.html 


L'endemà 11-set-2013:


El TSJ valencià anul·la la prohibició de la Via Catalana a Vinaròs

Dóna la raó a ACPV, que va presentar al·legacions contra la decisió de la delegació del govern espanyolAutor/s: Redacció / ACN      -    Dimecres  11.09.2013  12:58

 El Tribunal Superior de Justícia valencià ha decidit anul·lar la prohibició anunciada dilluns per la delegació del govern espanyol del ramal valencià de la Via Catalana. En una reunió excepcional i urgent ahir a València, en presència de tots cinc magistrats, un fet inusual, i de representants d'Acció Cultural del País Valencià (APCV)...... I el tribunal ha decidit autoritzar la cadena humana fins a Vinaròs, com demanava APCV. El tribunal ha declarat contrària al dret la resolució de la subdelegació prohibint la cadena i ha condemnat l'estat a pagar els costos del procés judicial.
 llegir·ho tot a: http://www.vilaweb.cat/noticia/4143158/20130911/tsj-valencia-anulla-prohibicio-via-catalana-vinaros.html