17 d’octubre del 2013

Comencen a digitalitzar l'arxiu personal de Miquel Martí i Pol



Ara s'escau el desè aniversari de la mort del poeta · Una exposició itinerant donarà noves claus per entendre'n l'obra primerenca 


Els dies 17, 18 i 19 d'octubre es farà a Barcelona, Vic i Roda de Ter el II Col·loqui Internacional Miquel Martí i Pol. L'objectiu d'aquesta trobada, que agafa el relleu de la que es va fer el 1999, és avançar amb rigor acadèmic en el coneixement de l'obra del poeta, i promoure l'anàlisi de la seva repercussió en l'àmbit català i internacional. Ara que s'escau el desè aniversari de la mort de Martí i Pol, s'ha començat a digitalitzar l'arxiu personal que va llegar a la Diputació de Barcelona amb la condició que es classifiqués i ordenés i que no sortís de Roda de Ter. Una exposició itinerant donarà noves claus per a entendre'n l'obra primerenca.

....

Moltes de les comunicacions i ponències que s'hi presentaran parteixen de la consulta del fons que Martí i Pol va llegar al poble de Roda de Ter. Algunes de les comunicacions es recolliran a la revista de poesia Reduccions. El president del comitè científic, Ricard Torrents, destaca que 'l'oportunitat d'aquest col·loqui és la troballa de nous documents que aporten una gran riquesa a l'obra de Martí i Pol, una obra encara molt desconeguda, malgrat el seu èxit'.

Per una altra banda, Edicions 62 editarà 'Veu incessant', un poemari de Miquel Martí i Pol inèdit com a conjunt unitari. El recull, a cura de Montse Caralt, investigadora de la UVic, i Roger Canadell, investigador de la UOC, aporta noves informacions de l'obra primerenca del poeta.


El cantautor Lluís Llach serà l'encarregat d'inaugurar l'acte amb la conferència 'Estimat Miquel', el dia 17 d'octubre a les 12 del migdia a la seu de l'Institut d'Estudis Catalans, en un acte presidit pel rector de la Universitat de Vic, Jordi Montaña.

...