11 de març del 2014

Niño-Becerra: “Es podrà abaixar impostos si es fan retallades salvatges en despesa pública”, 8TV, 3-2-2014



-


Josep Cuní ha entrevistat el catedràtic d’Economia de l’IQS Santiago Niño-Becerra a 8 al dia.

Niño-Becerra ha assegurat que la baixada d’impostos que ha promès el president del govern espanyol només es podrà fer si “es fan retallades salvatges en despesa pública”. I ha argumentat: “És possible. Potser probable. El dèficit d’Espanya del 2013, encara per concretar, és d’entre el 6,7% o el 6,8% del PIB. Espanya ha de pagar interessos del deute. I Espanya s’ha compromès a tenir un dèficit el 2020 del 0,5% del PIB. Per tant, podrà abaixar impostos si hi ha retallades salvatges en la despesa pública.”

De fet, Santiago Niño-Becerra apuntava que aquestes mesures d’austeritat arribarien a l’estiu, un cop passades les eleccions europees del maig. Sobre les eleccions al Parlament Europeu, el professor ha dit: “Aquestes eleccions seran complicades perquè el BCE ja haurà publicat totes les auditories sobre la banca.” Niño-Becerra ha anat més enllà i ha afirmat que “la banca espanyola encara no està sanejada”.

Sobre el nou càlcul de les balances fiscals, Santiago Niño-Becerra ha criticat que “el nou sistema es queda a mig camí del que caldria fer”.  I ha defensat que cap dels polítics i tècnics implicats en l’estudi del nou sistema de càlcul té en compte la “neutralització del deute.”

També pots seguir l’entrevista amb l’etiqueta #becerra8aldia.
 (Texte de presentació de la web www.8tv.cat)
http://www.8tv.cat/8aldia/videos/santiago-nino-becerra-aquesta-nit-a-8-al-dia-4/