10 de setembre del 2014

L'allau d'inscrits fa que la V de la Diada agafi més gruix -530.000 inscrits.

Avui ja s'assolien els 530.000 inscrits · Fins a l'últim moment es podran fer inscripcions


A la plaça de les Glòries hi haurà el vètex de la V, foto aèria de TV3/CatalunyaRàdio


Dimecres  10.09.2014  17:00

 La V de la Diada ja és pràcticament plena del tot; avui ja registrava uns 530.000 inscrits i gairebé tots els trams del mapa del recorregut de la web de la campanya 'Ara és l'hora' tenien color vermell, és a dir, que ja eren plens. Tanmateix, ara tenen color carabassa, perquè l'organització ha fet més espai en molts trams atesa l'allau d'inscripcions d'aquests últims dies. La V, doncs, agafa gruix i l'ANC i Òmnium enllesteixen els preparatius per a tots els actes que es faran demà a la tarda (vegeu ací el programa d'actes de la Via Catalana 2014).


Amb tot, els organitzadors mantenen la crida a inscriure's a la mobilització per poder organitzar convenientment l'enorme mosaic de la senyera. L'organització insisteix a dir que la feina encara no s'ha enllestit, i que cal que més gent s'hi incrigui per a fer el mosaic gegantí amb la senyera entre la Gran Via i la Diagonal.

Les inscripcions a la V es podran fer fins a l'últim moment, fins pràcticament l'hora de començament de les mobilitzacions.

El seguiment i els indicadors La web ullsvermells.com compta a l'instant el tant per cent d'ocupació de cada tram. En aquesta web hi ha un munt de col·laboradors que fan estudis estatístics i gràfics per veure l'evolució de l'ocupació dels trams.
Un indicador de la gran mobilització és el nombre d'autocars. N'hi ha 1.538 de reservats, i pràcticament ja no en queden de disponibles.
La venda de samarretes també s'ha disparat: segons l'organització, se n'han venudes més de 150.000.

Com es farà la V?
La campanya 'Ara és l'hora' ha publicat un gràfic il·lustratiu de com es farà, tram a tram, la V.
Al començament de cada tram hi haurà nou voluntaris, un per a cada 'barra' de la bandera, que indicaran els colors, groc o vermell, de cada franja de participants. A cadascuna hi haurà una fila de quatre persones, de tal manera que el mosaic, de banda a banda de la calçada central de la Diagonal i de la Gran Via, tindrà una amplada de trenta-sis manifestants.

Heus ací el gràfic:
 



'La Diada definitiva'
Dijous, en una conferència de premsa, la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell va dir: 'Els ciutadans han respost molt positivament. Estem contents, però no som prou. Hem de ser més perquè aquesta sigui la mobilització més gran de la història d'Europa. Ho podem fer, per assegurar que serà la Diada definitiva. Ho hem de fer possible entre tots.'

Artur Mas es reunirà --com ja va fer l'any passat-- amb els promotors de la Via Catalana. Forcadell i la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, van confirmar que es trobarien amb el president de la Generalitat quan s'hagués acabat la mobilització de a V, que esperen que sigui 'la mobilització més multitudinària de la història d'Europa', i que superi el rècord de la cadena humana de l'any passat. 'El 9-N votarem i el 9-N guanyarem, aquest és el missatge que traslladarem al president', va dir Forcadell.

L'escenògraf Lluís Danés ha estat l'encarregat de dissenyar el vèrtex del mosaic de la V.
Més informació: La guia de la V de l'Onze de Setembre