3 d’octubre del 2014

CIMERA PEL 9-N Els partits sobiranistes acorden mantenir la convocatòria del 9-N en una reunió que continua durant la tarda



 El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ja ha avisat que si cal continuarien durant el cap de setmana
 El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha llegit un breu comunicat aquest divendres al migdia per indicar que els partits sobiranistes han acordat mantenir la convocatòria del 9-N en una cimera que encara no ha acabat. Han fet una aturada al migdia però les converses s'han reprès a les sis de la tarda. Homs també ha avisat que la reunió continuaria durant el cap de setmana, en cas que fos necessari. 


 La cimera ha començat a les 11 del matí i els partits, de moment, hi han acordat demanar al Tribunal Constitucional (TC) que aixequi la suspensió de la llei de consultes "amb la mateixa celeritat" que es va prendre la decisió per barrar el pas al 9-N. 

Imatges dels líders dels diferents partits sobiranistes entrant al Palau
de la Generalitat  per la reunió  el matí  d'avui divendres. Imatges del diari ARA. 



Ressó  internacional  de  la notícia:
La BBC   >>    http://www.bbc.com/news/world-europe-29480613


"Dirigents catalans han acordat continuar endavant amb un referèndum d'independència el 9 de novembre, desafiant el bloqueig legal del govern espanyol", assegura la notícia de portada de la web de la BBC britànica sobre la reunió dels dirigents en favor de la consulta. La peça, publicada just després de les declaracions de Francesc Homs, ha arribat a estar destacada com a "última hora" en l'edició principal, amb el títol 'Els catalans, compromesos a mantenir el referèndum d'independència d'Espanya'.

La notícia explica que Homs –"un portaveu regional"– ha explicat que continuarien endavant perquè els ciutadans puguin exercir el dret de vot després de la suspensió de la consulta per part del Tribunal Constitucional. Recorda que Catalunya és una de les regions més riques i industrialitzades d'Espanya i que Mas manté reunions amb "els altres dirigents pro independència". També explica que els independentistes catalans s'han vist reforçats pel recent referèndum d'Escòcia.
Notícia i captura de pantalla del diari ARA:
http://www.ara.cat/media/compromesos-mantenir-referendum-dindependencia-BBC_0_1223277878.html 



L'agència Reuters s'en fa ressó: >> http://www.reuters.com/article/2014/10/03/us-spain-catalonia-idUSKCN0HS0OQ20141003

http://www.naciodigital.cat/noticia/75497/catalunya/continua/endavant/amb/referendum/informa/reuters