19 de febrer del 2015

Catalunya: una llista de les inversions en infrastructures de 6.809 milions del 'pla Juncker'

Catalunya presenta inversions de 6.809 milions del 'pla Juncker'  -  Entre els projectes estrella figuren:  

1) El corredor mediterrani. La decisió final de l'Estat d'implantar els dos amples de via en les dues vies del Corredor mediterrani fins a Castelló.

2) La Línia 9 del metro de Barcelona

3) Inici del desdoblament de la línia entre Montcada i Vic: RODALIES - Desdoblar 3 trams de la R-3 Montcada-Vic. Al març, Foment es compromet a encarregar els projectes constructius per desdoblar el 2016 amb una inversió de 95 milions els tres trams de la línia de Rodalies, ara en via única, entre Montcada i Vic, inclosos en el pacte del 2003 de mesures urgents en aquesta xarxa ferroviària. Quan les obres siguin una realitat es podran posar trens cada quart d'hora, una millora substancial en aquest oblidat enllaç.

4)  Dues qüestions ferroviàries més. Una, el baixador de la línia d'alta velocitat a tocar de l'aeroport de Girona que Territori projectarà i executarà amb una despesa de 10 milions. Foment hi ha donat la seva conformitat.



OBRES  VIÀRIES

5) QUART CINTURÓ - Tornen les obres d'Olesa a Viladecavalls de 6,5 quilòmetres paralitzat en més d'una ocasió. Aquest sector té un llarg túnel que ara es construirà pels dos costats.

6)  CAMIONS - Desviament de trànsit a la N-240 i la N-340  - El model de Girona de desviar camions a l'autopista s'aplicarà a la N-240 entre les Borges Blanques i Montblanc (els vehicles hauran de passar per l'AP-2) i la N-340 entre Oropesa (Castelló) i l'Hospitalet de l'Infant així com entre Torredembarra i Vilafranca del Penedès (el desviament serà cap a l'AP-7).

7) L'inici les pròximes setmanes de les obres de des- doblament de la N-2 entre Maçanet de la Selva i Sils amb una inversió de 30 milions.

8) Al llarg d'aquest any quedaran redactats els projectes per duplicar la carretera de Vilademuls a la Jonquera.

Resum de la casa dels articles:  http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/societat/foment-reactiva-obres-tren-viaries-ple-any-electoral-3950254

___________ 

El plat fort es va servir dimarts amb la sorpresa del

9)  tren a l'aeroport del Prat a càrrec de Foment en l'obra civil i també amb 

10) l'enllaç ferroviari al port ampliat. Ahir es van desvelar set actuacions o iniciatives més, tant viàries com ferroviàries.