26 de febrer del 2015

«Espanya no té escrúpols», recorden a Mas al Cercle d'Economia

El Pres. Mas al Cercle d'Economia. Foto, Naciodigital


Rosa Maria Avia, una veterana de l'entitat, recomana al President que no es refii d'Europa: “Recordi el 1714, aquest cop ni es molesten en enganyar-nos!”
, Barcelona | Actualitzat el 26/02/2015


 Aquest migdia el president de la Generalitat, Artur Mas, ha enraonat davant el que mediàticament s'entén com l'elit econòmica catalana, el Cercle d'Economia. Ha pronunciat una conferència on ho ha defugit el discurs sobiranista. Ara bé, en les preguntes finals ha arribat el suc de la conferència quan alguns empresaris han mostrat els seus dubtes amb el procés com n'hi ha hagut que s'hi resignaven a la vista de com ha actuat l'Estat.

Però especialment colpidora ha estat una intervenció acuradíssima en les formes, serena en l'exposició i contundent en el contingut. L'ha protagonitzada Maria Rosa Avià, una dona amb més de 80 anys, que ha exposat la seva desconfiança en el procés per la capacitat de foc de l'Estat espanyol i pels desgraciats exemples històrics que han acompanyat els processos d'emancipació nacional de Catalunya.

Jo abans era agnòstica amb la possibilitat de la independència i ara sóc atea; pero hi ha tanta gent al voltant meu que creu en els miracles que tots plegats em fan patir com em fan patir les comptes d'un impossible que en temps de penúria resulten sagnants, I vostè ho sap i ho sabia, ha exposat Avià. I ha continuat amb una advertència seriosa: A l'altra bàndol són molts més forts que nosaltres que som una minoria que tenen pocs escrúpols, li han demostrat i li demostraran, i si en vénen d'altres no seran massa diferents.

Així mateix ha posat en dubte, el suport internacional. Europa tampoc ens acceptarà amb ells els hi és indiferent una nova Suïssa o una nova Bèlgica,  però en canvi endossar-los  tres Portugals junts no els hi fa cap gràcia... recordi el 1714... no cal comptar-hi, aquesta vegada no es molesten ni en enganyar-nos, ha exclamat.

I ha continuat amb més esperança: A les darreres jornades del Cercle, a Sitges el senyor Costas va obrir una certa escletxa amb el senyor Rajoy, vegi les comentaris dels diaris de l'endemà, però la rigidesa, la inacció i l'enrocament de tots ho va deixar en un no res. Recordi Tarradellas: en política es pot fer de tot llevat del ridícul... serà més dur ara d'empassar-nos una nova dictadura democràtica des de les institucions de Madrid?, ha conclòs.

La resposta de Mas

Mas no s'ha arronsat i ha respost fil per randa. Qui no creu en els miracles no és realista, ha replicat. I ha qüestionat la marxa enrere que apuntava Avià. Quina alternativa real tenim? Si pleguem veles quina serà la conseqüència, renunciem al nostre autogovern? (...) Jo prefereixo lluitar que deixar de lluitar, tenir caràcter i personalitat, ha sentenciat Mas.
http://www.naciodigital.cat/noticia/83135/espanya/no/escr/pols/recorden/mas/al/cercle/economia?utm_medium=twitter&utm_source=twitterfeed



Alguns comentaris a naciodigital:

> Entrepà
Jim, 26/02/2015 a les 08:29
Comparteixo amb la Sra Avià la preocupació per com reaccionarà Espanya. Ara tot són paraules, però quan ho vegin perdut, no tinc cap dubte de que seran agressius.
El que no puc saber és fins a quin punt
. Com a Kiev? Com a l'ex-Iugoslàvia? Com a Txetxènia? això darrer òbviament és impensable. estan arruïnats i si fessin disbarats els mercats fugirien, la UE tallaria el finançament i no podrien pagar ni les pensions.
No s'ho poden permetre, i per tant l'escenari ens és molt propici. Com no es donava en segles.


I doblar el nostre pressupost, donar feina a la nostra gent, que els nostres avis no passin fred, i els nostres fills tinguin futur i no hagin d'emigrar bé mereixen intentar-ho. De vegades a la vida s'ha de ser valent. Si al riu no creues les passeres, no tornes a casa. I si no saps defensar-te, et fumaran l'entrepà avui, demà i sempre.


> Molt bé, president
Anònim, 26/02/2015 a les 08:56
Si us manteniu ferm, us votaré per primera vegada. I recordeu el consell de la Sra. Avià, Espanya només fa trampes i d'Europa no ens en podem refiar. Massa catalans han donat la vida pel continent europeu sense que aquest hagi mogut ni un sol dit mai per nosaltres. Si cal, busqueu altres socis fora del continent. A veure si aprenem de la història. I ja m'enteneu.


> l´endema
Anònim, 26/02/2015 a les 07:32
la nacio catalana sempre ens refem i mirem cap en d'avant, Espanya no ens dona les eines per lluitar economicament en el mon global, nomes estan preocupats per vertebrar espanya, ave, autovies, aeroports. No ens deixen explotar la nostra empenta industrial, no hi ha acces per via ferrea al port, ni autovia paralela a la A7. No ens dona les eines per poder exportar millor a bon preu i aixo es clau en un mon tan globalitzat per això tenim que ser lliures.


> un Guardiola, i perque no?
Anònim, 26/02/2015 a les 08:05
Referent a la avia , la historia la tenim de teniren compte pero tampoc ens pot fer esclaus del futur. Una cosa te rao hi es que dels burocrates de la UE no en podem esperar ben res, seran els Nord americans i els Jueus els quin faran viable economicament el primer any del nou estat, tot aixo amb el necesari consentimemt del estat Vatica


> El sr.Mas contesta muy bien a la sra. mayor de edad
Anònim, 26/02/2015 a les 08:26
Por la mayoria de edad de esta sra se comprende su preocupacion pero el Presidente le contesta que si no se trabaja por el derecho a decidir que le queda a un pueblo??
Catalunya si no trabaja en su derecho a decidir desaparecera la lengua, cultura, historia y su disolucion quedara finiquitada.
Catalunya hace siglos que resiste para no desaparecer como entidad cultural propia, y tiene que seguir resistiendo como pueblo que le diferencia de otros.


> La renúncia no és una opció
senyor corrent, 26/02/2015 a les 09:21
És veritat que no tenen escrúpols, però la diferència amb el 1714 i el 1939 és que ara no tenen carta blanca. I precisament perquè no tenen escrúpols continuaran collant-nos, tant si som bons nois com si no, fins que ens facin desaparèixer. Mas és un bon líder perquè no va a pit descobert i perquè és conscient dels obstacles.