19 de febrer del 2015

Mas prepara 156 mesures per tirar endavant les estructures d'Estat

Foto El Singular Digital

El govern preveu crear un Banc central de Catalunya i dotar els Mossos d'Esquadra d'una unitat antiterrorista

Xavier Lladó - 18.02.2015
El president de la Generalitat, Artur Mas, prepara 156 mesures per tirar endavant les estructures d'Estat. El contingut del document que inspira el pla de treball en aquesta matèria, i que ha donat a conèixer el programa '8 al Dia' de 8TV', preveu la creació d'un Banc central de Catalunya o capacitar l'acció antiterrorista dels Mossos d'Esquadra, al marge de la hisenda pròpia o la seguretat social.

La major de part de les mesures, 106 de les 156, han d'estar resoltes abans del 15 de juliol, quan conclourà la legislatura, mentre que la resta, en cas que les forces sobiranistes obtinguin majoria al 27-S, s'aplicarien després de les eleccions com la creació del document d'identitat català o un pla hidrològic per a Catalunya.

Entre les mesures que preveu tenir llestes abans del 15 de juliol hi ha, a més de l'esmentat banc central i la creació de la unitat d'informació antiterrorista dels Mossos, l'informe sobre la distribució d'actius i passius, la llei de sindicatura electoral de Catalunya, l'acord amb les principals entitats financeres per a la recaptació fiscal, assegurar la continuitat del sistema energètic i gasista, la redacció d'argumentaris que afavoreixin la continuïtat de Catalunya a la UE i la definició de la constitució provisional de Catalunya.

El document conté 164 pàgines, l'ha redactat el CATN i concreta totes les mesures en un calendari. 
 http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/02/mas_prepara_156_mesures_per_tirar_endavant_les_estructures_d_estat_106515.php


__________

Editorial 
Tràmit decisiu
"La llei que ordena els cossos tributaris demostra que la preparació de les estructures d'Estat ha arrencat"

Editorial

El Parlament ha fet el primer pas per a la Hisenda catalana. Ha donat llum verda a la tramitació de la llei d'ordenació dels cossos tributaris de l'Agència Tributària de Catalunya, amb els vots de CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA i la CUP. Aquests partits, de l'antic bloc a favor del dret a decidir, han tombat les esmenes a la totalitat que havien presentat el PP i Ciutadans. Amb la nova llei, quan estigui aprovada, es crearà un cos tècnic d'inspectors tributaris de Catalunya, i també preveu la integració voluntària de funcionaris de l'Estat que pertanyin a cossos amb funcions equivalents. És un model semblant al que es va fer amb la creació dels Mossos de Trànsit, que van substituir la Guàrdia Civil. Amb el vot de les esmenes a la totalitat, la llei ha iniciat el tràmit decisiu i demostra que la preparació de les estructures d'Estat ha arrencat amb força i decisió. Van aparèixer problemes entre els partits després del 9-N, però és indubtable el procés avança. Això és un fet.