21 de setembre del 2015

Més amenaces, cap proposta en positiu: El Banc d’Espanya també amenaça i alerta d’un corralito en cas d’independència

  
Banc d'Espanya. Plaça Cibeles. Madrid. Foto VilawebLuis María Linde compara la situació d'un hipotètic estat català amb la dels països llatinoamericans i Grècia

El governador de l'entitat dóna per fet que quedaria fora de la Unió Europea que implicaria "de manera automàtica la sortida de l'euro"

L'esperat pronunciament del Banc d'Espanya arriba pocs dies després del contundent comunicat de la banca
 
Continua l'ofensiva contra el procés a pocs dies del 27-S

 ...............


21.09.2015 /  Vilaweb
 El governador del Banc d’Espanya, Luis María Linde, ha apuntat aquest dilluns que la independència de Catalunya podria derivar en un ‘corralito’. ‘És un risc que existeix’, ha subratllat Linde en un esmorzar informatiu assegurant que ‘les situacions de tensió greu poden donar lloc a corralitos’. El governador del Banc d’Espanya ha argumentat la seva resposta assenyalant que ‘ja s’ha vist a Grècia i a l’Amèrica llatina’. Així mateix, ha dit que la sortida de la Unió Europea comportaria la sortida ‘automàtica’ de la zona euro i que Catalunya hauria de buscar finançament al mercat interbancari.


Linde també ha defensat el comunicat que va publicar divendres la banca espanyola i que alertava del risc de protegir els dipositants. El text, amenaçava de reconsiderar ‘l’estratègia d’implantació, amb el consegüent risc de reducció de l’oferta bancària i, amb això, d’exclusió financera i encariment i escassetat del crèdit’ en cas d’independència. Segons que hauria pogut saber el diari Ara, aquest comunicat hauria estat motivat per una enquesta sobre les eleccions catalanes encarregada pels bancs espanyols i que donaria la victòria als partidaris del sí a la independència.