15 d’octubre del 2015

La imputació al President de Catalunya “una venjança política”, segons Renate Weber, jutgessa del Tribunal de Drets Humans d’Estrasburg.


Renate Weber. Foto, Geopolitica.cat


Renate Weber, jutgessa del Tribunal de Drets Humans d’Estrasburg i eurodiputada de l’Aliança dels Liberals i Demòcrates per Europa (ALDE), ha considerant sorprenent la imputació del President de Catalunya i de dos membres del seu govern per part de la justícia espanyola i ha considerat que “em sembla molt estany” que aquesta investigació es dugui a terme “mesos després que es produís el referèndum no vinculant”.

Durant una entrevista al programa Via Lliure de Rac1, la senyora Weber deia que una investigació penal hauria de ser abans de les eleccions i no després de guanyar la majoria al Parlament, i es fa la pregunta “què fem amb els catalans que es van presentar a votar, són còmplices o què?. Es pot dir que és “una venjança política” que no es correspon a un comportament democràtic “normal”. Weber també s’ha mostrat molt sorpresa per la posició de l’estat espanyol i el seu aparell judicial parlin d’il·legalitat de les urnes: “No entenc com és possible dir que un vot popular sigui il·legal, és la base de la democràcia i la gent té el dret a expressar-se a través del vot”.

Pel que fa als resultats del 27 S, l’eurodiputada i jutgessa ha advertit que “ningú no pot ignorar el fet que una gran quantitat de persones a Catalunya
han votat d’una manera en el referèndum i en les eleccions. Ignorar no val en una democràcia
”. Ara bé, considera que “seria millor parlar amb tots els partits polítics d’Espanya, un diàleg més ampli i en què també representants del Consell Europeu i de la Comissió Europea s’hi involucrin”, ha dit Renate Weber. Amb les declaracions de Weber ens trobem amb un altre membre de les estructures europees que opina directament sobre Catalunya, superant amb els fets la idea que sigui un afer intern espanyol, per internacionalitzar absolutament el conflicte.