13 de novembre del 2016

Des d'ara i fins que se solucionin els problemes de l'R16, els trens Euromed pararan a les Terres de l'Ebre quatre vegades al dia per sentit




 Plano amb la situació de l'Aldea al delta de l'Ebre. Venient el plano és llògica la seva reinvindicació de la parada del l'Euromed. Màxim amb el  servei nefast de Rodalies que pateixen.
 

Captura de pantalla del primer Euromed que ha parat a l'Aldea. Ha estat rebut per la Plataforma Trens Dignes, i pel Conseller de Territori Josep Rull.



Els trens Euromed pararan aquest dissabte per primera vegada a les Terres de l'Ebre.


El fet és tan important per al territori que la plataforma Trens Dignes ha organitzat un esmorzar popular per celebrar-ho. El conseller de Territori, Josep Rull, viatjarà amb el primer d'aquests trens des de Barcelona a l'Aldea. 


L'arribada dels Euromed a l'Ebre és una vella reivindicació. Iniciada pels empresaris de la zona fa catorze anys, l'ha acabat assumint el col·lectiu d'usuaris ferroviaris, desesperats pels continus retards i els eterns viatges del servei de trens regionals.

El servei serà provisional fins que se solucionin els problemes de l'R16 i mentre durin les obres del desdoblament de tram de via única entre Vandellós i Vila-Seca que està previst que s'acabin al maig del 2017.

El Departament de Territori, però, ha acordat la bonificació del preu del trajecte per un any. El preu del bitllet entre Barcelona i L'Aldea és de 12 euros, igual que el del tren de rodalies. El Departament de Territori pagarà 75.000 euros mensuals perquè el preu del bitllet per als ebrencs sigui el mateix que el de rodalies. 

La durada del trajecte es redueix a 1 hora i 40 minutsuns 40 minuts menys que amb l'R16.

De dilluns a divendres hi haurà vuit freqüències: 4 en sentit nord i 4 en sentit sud. I, segons ha anunciat el Departament de Territori, a partir del gener s'incorporaran més trens els dissabtes i diumenges per garantir les vuit freqüències tota la setmana, així com la bonificació del preu del bitllet també amb Tarragona.