20 de setembre del 2017

20 setembre 2017 - Doce detenidos y 9 registros en la operación contra la Generalitat por el 1-O


A primera hora de esta mañana, la Guardia Civil ha iniciado multitud de registros, entre ellos en la sede de la Conselleria de Economia de la Generalitat, sita en Rambla de Catalunya, 19-21, que dirige el vicepresidente del Ejecutivo catalán, Oriol Junqueras; en la Conselleria de Exteriors que dirige Raül Romeva (Casa dels Canonges) y en el Departament d’Afers Socials dirigido por la consellera Dolors Bassa. En total se han producido 12 detenciones (entre ellos altos cargos de la Generalitat) y 9 registros, según fuentes policiales.
Al menos tres de les conselleries en las que se producen registros son de ERC, pero la Guardia Civil también ha entrado en la Conselleria de Governació, dirigido por Meritxell Borràs,y en el Departament de Presidència de Jordi Turull.
De momento, según ha podido saber La Vanguardia, habría 12 detenidos: el secretario general de la Vicepresidència y de Economia i Hisenda, Josep Maria Jové, hombre de confianza de Junqueras; a Josep Maria Salvado Tenesa, de la Conselleria de Economia i Hisenda; a Juan Manuel Gomez, de la conselleria d’Economia i Hisenda; a David Palanca Serrano, de la Oficina d’Afers Exteriors; al director general de Patrimoni, Francesc Sutrias; a Josué Sallent Rivas, del CCTI; a David Franco Martos, del CTTI; a Xavier Puig Farré, de l’Oficina d’Afers Socials; ; a Oau Furriol Fornells, aparentemente vinculado a una nave que presuntamente contiene material electoral; y a Mercedes Martínez Martos por el mismo motivo.
Asimismo, agentes del mismo cuerpo policial habrían accedido a las oficinas de diversos organismos como en la Agència Tributària de la Zona Franca, el Consorci de l’Administració Oberta de Catalunya, en el Institut Català de Finances, en el Centre de Telecomunicacions de la Generalitat, en la Direcció General d’Atenció Ciutadana y en la empresa T-Systems.
( A les 10h del matí per RAC1   deien que hi havia 16 detinguts, donc quatre més del que diu  aquesta notícia. Cuca de Llum.)

(Al final del dia cap a les 19h, Catalunya Ràdio parlava de 41 registres, inclos  domicilis particulars d'alts càrregs del Govern)