16 de març del 2018

Catalunya, 50 dies: calendari polític del 20 de Setembre a 9 Novembre 2017. v.2

  
20 setembre 2017:  Intervenció de facto de la Generalitat. No hi havia cap llei que dones suport a tot el que la policia va fer aquest dia, ho varen fer il·legalment. Vulnera la Constitució espanyola i l'Estatut de Catalunya, és anticonstitucional. La policia entra a la conselleria d'Economia i Hisenda a Rbla Catalunya casi Gran Via i fa un registre. Requisen material informàtic. Després hem sabut que buscaven informació sobre l'operatiu del referèndum de l'1-Octubre i efectivament es van fer amb els plans del Govern per dur-lo a terme. Es forma una manifestació espontània a Rbla.Catalunya - Gran Via que dura tot el dia, i el dia següent, talla el trànsit, i a estones arriba a Pl. Catalunya. Va arribar a ser 20.000 - 30.000- 40.000 persones segons el moment. S'enduen 13 persones a la presó, els alliberen dos dies més tard, crec recordar. 
Intercepten a la Ronda Litoral el cotxe de Josep Maria Jové.
També assetgen la seu de les CUP sense arribar finalment a entrar-hi. Busquen material del referèndum de l'1-Oct. Entren també a la seu de T-Systems, a l'Institut de Finances, al CCTI, al Consorci de l'Administració Oberta de Catalunya, a la seu de l'Agència Tributària, a la Zona Franca i al Departament de Governació. (Llistat d'empreses: dades extretes del llibre de Vicent Partal "Nou Homenatge a Catalunya", ARA llibres. Barcelona, març 2018. (pàg.19) )
Entren a casa del jutge Vidal i una segona residència particular, no recordo si tenien ordre del jutge.




1-Oct.2017  Referèndum. Boicot informàtic del cens universal fins cap a les 13h. Pallisses, cops de porra a votants per la Policia Nacional, requisen un terç de les urnes a on hi haguèssin pogut votar 700.000 persones. Hi ha molt registres gràfics. L'oligarquia de l'altiplà es retrata devant el món. Però  l'UE  i  Brusel.les  no  critiquen "el gobierno" de Rajoy, amb l'hipòcrita excusa que és un afer intern. Els drets fonamentals  MAI  es poden excusar, SEMPRE i a tot arreu s'han de defensar al nostre entendre.  Com a positiu destaquem que la policia espanyola no va trobar ni una de les 8.000 urnes del referèndum, ni les mils de paperetes que van entrar divendres a la nit pel Coll d'Ares. El comportament dels catalans que van vetllar les seus dels col·legis electorals tota la nit perquè no les tanquèsin, i van oferir els seus cossos com defensa de les urnes, sense tornar els cops, va donar la volta al món, i amb raó. Ha sortit el llibre de l'Ed. Columna que narra aquest operatiu: "Operació Urnes", nou llibre: ‘Milers de persones van participar en el dispositiu de l’1-O’.


Vicent Partal escriu en el llibre que em citat més amunt un paràgraf remarcable: "L'1 d'octubre va ser el dia en què Espanya va perdre definitivament Catalunya. Tant hi fa com s'acabe concretant això en la pràctica jurídica. Després del primer d'octube moltíssims catalans van travessar la barrera que separa la indiferència de la ràbia. Des d'aquell dia la independència no és solament un projecte polític sinó una necessitat emocional" (pàg.38)



3.oct.2017  Aturada de pais per protestar de la violència gratuita als ciutadans que volien votar  i  pel boicot al referèndum. Va ser una vaga impressionant.
Discurs televisat del rei Felipe VI, no fa cap referència als 1000 ferits de la jornada de l'1-Oct. Semblava una autorització a l'ús de la violència. Aquell vespre el rei va perdre Catalunya.



10.oct.2017  El President Puigdemont va proclamar la República davant el Parlament de Catalunya, seguint el mandat expressat a les urnes. Uns moments després va anunciar que ho deixava en suspens. La tensió era enorme, varem quedar desconcertats. Tots els diputats de Junts pel Si i la CUP signen la declaració d'independència.





16.oct.2017  Empresonen a Jordi Sànchez (ANC)  i  Jordi Cuixart (Òmnium Cultural)  Sense paraules. Dos pacifistes a presó. Avui 17 març reescric aquest post, i afegeixo que fa 5 mesos que són a Soto del Real, sense calefacció a la cel·la precisament aquest hivern que ha sigut molt rigorós.




21.oct.2017  Anunci de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució, article concretat a la conveniència de Rajoy. Manifestació de rebuig al Pg de Gràcia de Barcelona que s'omple de gom a gom: no a l'empresonament dels Jordis, no a la intervenció de la Generalitat.
21.oct.2017 - Manifestació al Pg. de Gràcia per l'anunci de l'eliminació de facto de la Generalitat, via article 155 de la Constitució del 78. I per soposat, per la llibertat dels dos Jordis empresonats a Soto del Real, Madrid. Les nostres fotos i dels amics.




27.oct.2017 Proclamació definitiva de la independència. 27.10.2017 - Catalunya es proclama un estat independent, en forma de república. Les fotos dels nostres amics a La Ciutadella.




30.oct.2017  El President Puigdemont i 5 consellers arriben a Brusel.les, exil.liats.




2 nov.2017
2.nov.2017 - Empresonen 8 consellers i el vicepresident Junqueres. No hi ha paraules.
 Al vespre hi a grans manifestacions arreu per protestar d'aquest fet increible: Vic, Manresa, Reus, Tortosa, Tarrassa, Sabadell, Berga, Igualada, per soposat les 4 capitals....






9 nov.2017  Arriba personal de Madrid per intervenir més directament la conselleria d'Exteriors. Ordenen que s'escrigui tot en castellà.


9 nov.2017   Carme Forcadell, Presidenta del Parlament,
passa una nit a presó. Podrà deixar.la si paga una fiança de 150.000€. Els altres membres de la Mesa del Parlament no podran  el·ludir la presó, excepte Nuet.  El desig d'humiliar sembla no tenir fi.

(Aquest és un resum del 20 de Setembre fins el 9 Novembre 2017)


Article similar, més ben explicat: 
"Des del 20 de setembre al 21 de desembre Catalunya ha posat Espanya contra la Paret en vuit ocasions" Vicent Partal

(Entrada publicada inicialment a la Cuca de Llum el 10.11.2017, reelaborada el 17.03.2018)

(Hi ha una entrada a aquesta blog amb els links d'un recull d'articles del procés català al setembre-octubre-novembre 2017. Afegiré el link)