8 de novembre del 2017

8.nov.2017 - Aturada de pais. Concentracions arreu de Catalunya per demanar l'alliberament dels presos

Avui el que ha tingut més rellevància han sigut els talls a casi totes les carreteres, i les manifestacions al vespre a les viles de cada zona:

En particular, l'ocupació de l'estació de l'AVE de Girona ha sigut molt sonada:

 
 Girona, estació de l'AVE: Accés a les vies i hall, ocupats pels manifestants



Estació de l'AVE de Girona, ocupada. No han transitat els trens durant 10-11 hores.


Les vies de l'AVE, subterrànies, ocupades pels manifestants


Les vies de l'AVE, subterrànies, ocupades pels manifestants


Les vies de l'AVE, subterrànies, ocupades pels manifestants



--------

Altres talls a carreteres i autopistes: a La Jonquera, carretera d'accés a Andorra des de La Seu d'Urgell, a la carretera de Puigcerdà a Llívia, talls a l'A-7, accesos a Barcelona...




Fileres de camions aturats a les autopistes i carreteres.


Al vespre, manifestacions a totes les viles:

Reus


A Barcelona, la manifestació s'havia convocat a la pl. de la catedral.

La plaça de la Catedral de Barcelona s'ha omplert de pancartes amb el lema "Llibertat presos polítics"



08 Nov 2017

Milers de persones s'han concentrat aquesta tarda davant dels ajuntaments d'arreu de Catalunya i també a la plaça de la Catedral de Barcelona per demanar l'alliberament dels vuit consellers empresonats i dels dirigents de l'ANC i Òmnium, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.





A la capital catalana, la Guàrdia Urbana ha xifrat en 25.000 les persones que s'han concentrat a la plaça de la Catedral. Des de les 5 de la tarda ha començat a arribar gent a la plaça. La munió l'ha omplert, fins a tocar de la Via Laietana, que ha quedat tallada al trànsit. S'han vist moltes pancartes amb el lema "Llibertat presos polítics" i s'han sentit crits com "Llibertat".

Durant els parlaments, el dirigent de l'Assemblea Nacional Catalana Agustí Alcoberro ha destacat que l'aturada ha enviat un missatge molt clar de determinació:



 "Hem enviat un missatge molt potent al món i al regne d'Espanya. Aquest no és un poble mesell, que es doblegui, que accepti les humiliacions. És un poble lliure, disposat a arribar fins al final per aconseguir la llibertat i la República."

En nom d'Òmnium, Marcel Mauri ha defensat la vaga i ha alertat que no dubtaran a repetir convocatòries com aquesta per aconseguir la llibertat dels presos:


"Alguns deien que no era dia de vagues i aturades, però és la ciutadania d'aquest país qui decideix quan s'atura. I davant el 155, la repressió i els empresonaments, aquest poble s'ha aturat. I seguirem aturant-nos tantes vegades com faci falta mentre la repressió no s'aturi, mentre el govern i els Jordis no siguin a casa."

Les entitats sobiranistes han fet una crida a mobilitzar-se encara més aquest dissabte, amb la concentració prevista al carrer Marina de Barcelona. I han anunciat que ja hi ha més de 500 autocars contractats per desplaçar-s'hi.