14 de desembre del 2017

El Tribunal de Comptes vol embargar la casa d'Artur Mas



Ho ha fet saber aquest dimarts 12 de desembre 

El Tribunal de Comptes vol embargar la casa d'Artur Mas, segons ha fet saber aquest dimarts 12 de desembre. L’expresident de la Generalitat Artur Mas, l’expresidenta Joana Ortega i els exconsellers Irene Rigau i Francesc Homs han hagut d’avalar 2,33 milions d’euros amb els seus immobles pel procés de responsabilitat comptable del 9-N.

El Tribunal de Comptes ha ordenat embargar el domicili d'Artur Mas, situat al carrer Tuset de Barcelona, la meitat de l'immoble de Francesc Homs a Taradell, Barcelona, i les finques de Joana Ortega situades a Barcelona, i d'Irene Rigau a Ribes de Fresser, Girona. A més, també s'ha embargat una propietat de l'exconseller Jordi Vilajoana.

Uns immobles amb els quals es fa front als 5,27 milions d'euros que el Tribunal de Comptes va imposar com a fiança als dirigents per les responsabilitats comptables que va suposar l'organització del 9-N, malgrat les resolucions contràries del Tribunal Constitucional. De fet, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va condemnar a Mas, Ortega i Rigau, mentre que el Tribunal Suprem ho va fer amb Homs per desobediència i prevaricació. 

La resolució del Tribunal de Comptes remarca que l'Assemblea Nacional Catalana va pagar 2,9 milions d'euros, amb la qual cosa, els processats han hagut de ficar immobles com a garantia per a poder arribar a fer front a la fiança reclamada.
https://catalunyadiari.com/successos/tribunal-comptes-vol-embargar-casa-dartur-mas