20 de desembre del 2017

Represàlia a la presó contra Jordi Sànchez per la gravació del míting de JuntsXCat

La piulada de Jordi Sánchez comunicant que l'han castigat canviant-lo de mòdul. També li han prohibit parlar durant  mesos amb la seva dona. Ho hem sabut després, en el moment d'escriure l'article no es sabia. 



El Nacional - Foto: Sergi Alcàzar
Barcelona. Dissabte, 16 de desembre de 2017


Jordi Sànchez ha estat castigat a la presó per la gravació d'àudio que es va emetre divendres durant l'acte central de campanya de Junts per Catalunya (JxCat) que es va fer divendres al pavelló d'esports de la Vall d'Hebron. Ho ha denunciat el seu advocat, Jordi Pina, en declaracions a l'ACN.

Pina ha detallat que l'han traslladat del mòdul 1 al mòdul 8 de la presó de Soto del Real, on és des de fa dos mesos, cosa que ha suposat un "trasbals" per a Sànchez. També ha explicat que divendres van escorcollar durant hores la seva cel·la i les contigües perquè alguns mitjans van dir que l'àudio era en directe i es pensaven que tenia un telèfon mòbil. I que durant tot el divendres un funcionari va custodiar Sànchez perquè s'havia dit que intervindria en l'acte de campanya de JuntsXCat. Pina considera que estan "perdent el nord" i ha afegit que per ara no saben "el motiu ni la base jurídica per fer aquest canvi" per poder interposar un recurs.

(...) En l'àudio gravat, l'expresident de l'ANC va assegurar que l'únic "adversari polític" en les eleccions del 21-D no són ni els candidats de Cs, PSC i PPC, Inés Arrimadas, Miquel Iceta i Xavier García Albiol —respectivament—, sinó el president espanyol, Mariano Rajoy. Aquesta va ser la primera intervenció de Sànchez en la campanya electoral.