26 de febrer del 2018

Felipe VI, forçat a escoltar la cridòria i les cassoles en l’acte al Palau de la Música

Càrregues dels Mossos contra diversos grups · La regidora de la CUP María José Lecha és agredida pels Mossos 


Vespre de protestes contra la presència del rei espanyol a Catalunya. Els Comitès de Defensa de la República (CDR) han convocat protestes a Barcelona vora el Palau de la Música, on el rei espanyol Felipe VI presidirà el sopar de benvinguda del Mobile World Congress (MWC). Els CDR han fet una crida a portar ‘cassoles, xiulets i altaveus’ per fer ‘soroll i xivarri’. ‘O sopa tothom o no sopa ningú’, asseguren en un missatge a Twitter que també recordava la gran cassolada convocada per l’ANC i Òmnium Cultural.



21.00 – Un impressionant repic d’atuells ressona per tot Barcelona contra Felipe VI

20.17 Els Mossos d’Esquadra confirmen la detenció d’una persona.

20.10 Els CDR mantenen les concentracions a la rodalia del Palau de la Música. ‘Que quedi ben clar que el Borbó no és benvingut i només ha aconseguit arribar amb dures càrregues dels Mossos’, han escrit.





19.50 – L’usuari de Twitter @tsankaram ha penjat vídeos on es veuen agents de la Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra colpejant amb porres els manifestants.

19.45 – Un potent equip de megafonia rep Felipe VI amb l’himne de Riego quan entrava al Palau de la Música.

19.35 – Concentració a l’inici de la Via Laietana, tocant a la plaça d’Urquinaona, tallada per a garantir el pas de Felipe VI.





19.30 – La coordinadora catalana dels CDR demana que els manifestants vagin al carrer de Jaume I, a la plaça d’Urquinaona, al carrer de Jonqueres, al carrer d’Ortigosa, al carrer de Sant Pere més Alt, al carrer de la Mare de Déu del Pilar, al carrer de Verdaguer i Callís, al carrer de Sant Pere més Baix i a l’avinguda de Francesc Cambó.

19.20 – Els Mossos d’Esquadra expulsen els manifestants de la Via Laietana perquè els assistents al sopar no se’ls trobin.
 
19.12 – Alguns manifestants llancen pilotes de ping-pong grogues amb el missatge ‘Som República’.

(...)   El reportatge és molt complert, amb molts vídeos. Després d'aquest tastet, aneu a:  https://www.vilaweb.cat/noticies/sorganitza-un-repic-datuells-massiu-per-a-rebre-felipe-vi-a-barcelona/