24 de febrer del 2018

Torrent denuncia amb contundència la repressió de l’estat davant el ministre Catalá - a un acte al Col·legi d'Advocats de BCN v.2

(Per fi hi ha qui diu les coses pel seu nom. El silenci és essencial per mantindre la corrupció. Ja es veu que no suporten sentir en veu alta la veritat que tots tots coneixem. Gràcies President R.Torrent. Cuca de Llum)




El fiscal en cap de Barcelona, el president del TSJC, i altres juristes deixen plantat el president del Parlament


Captura de pantalla del moment en que marxen en sentir les denúncies del president del Parlament



23.02.2018
El president del parlament, Roger Torrent, ha denunciat amb contundència la repressió de l’estat espanyol davant el ministre de Justícia, Rafael Catalá, en un acte a l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona (ICAB). Torrent ha criticat la vulneració de drets i llibertats i l’existència de presos polítics.

Cal denunciar l’existència de presos polítics, acusats de rebel·lió i sedició per delictes inexistents. Més de cent professors universitaris de dret penal d’arreu de l’estat han assenyalat la greu desproporció de les mesures preventives i l’error d’atribuir aquests delictes’, ha dit Torrent.

Enmig del discurs de Torrent, diversos juristes s’han aixecat i l’han deixat plantat. Al seu costat, la degana del Col·legi d’Advocats, Maria Eugènia Gay, ha renyat el president del Parlament: ‘Si us plau, president. No era la idea. L’has feta bona, moltes gràcies’. Entre les persones que han marxat hi ha el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Jesús Maria Barrientos; el fiscal superior de Catalunya, Francisco Bañeres; l’ex-degà de l’ICAB i ex-vice-president del Tribunal Constitucional espanyol Eugeni Gay i l’advocat José María Fuster-Fabra.

(Clicar al final de la notícia, per veure el vídeo de l'acte de Vilaweb o de NacióDigital)


 
El president del parlament, Roger Torrent amb la degana del Col·legi d'Advocats Eugènia Gay. Foto de Vilaweb.


A més, la fiscal en cap de Barcelona, Concepció Taló, ha marxat i ha sortit de l’edifici. Aquest episodi s’ha produït després que Torrent hagués denunciat en el seu discurs la crisi de l’estat de dret, que la separació de poders trontolla i que la regressió en drets i llibertats s’ha observat amb més intensitat a Catalunya. En l’acte també ha participat el ministre de Justícia espanyol, Rafael Catalá. Hem vist ministres anticipant als mitjans de comunicació decisions judicials abans d’existir sentència, ha afegit.

Torrent també ha denunciat que es vulnerin els drets dels diputats empresonats i ha criticat la regressió de drets i llibertats fonamentals que hi ha hagut els últims mesos. A més, ha recordat l’informe d’Amnistia Internacional que qüestiona l’actuació de l’estat espanyol contra l’independentisme.

El col·lectiu Drets demana dimissions
El Col·lectiu d’advocats Drets ha fet una piulada defensant l’actitud de Torrent i ha demanat dimissions entre la junta del Col·legi d’Advocats. La seva degana, Maria Eugènia Gay, se la pot veure renyant el president del parlament quan diversos lletrats han decidit d’aixecar-se i deixar plantat la segona autoritat del país.

https://www.vilaweb.cat/noticies/diversos-juristes-deixen-plantat-torrent-a-mig-discurs-en-denunciar-la-repressio-i-els-presos-politics/


Veieu també la mateixa notícia a l'ARA: https://m.ara.cat/politica/president-TSJC-superior-Torrent-lexistencia_0_1966603532.html 



......

El CGPJ, a Torrent: "Afirmar la existencia de presos políticos es una descalificación muy grave de la función judicial"


.......