24 de febrer del 2018

Torrent i Colau abanderen el malestar de les institucions catalanes amb Felip VI, se sumen a l'ampli llistat d'alts càrrecs de la Generalitat i també plantaran el monarca en la seva primera visita a Catalunya des de l'1-O


Les institucions catalanes es revolten contra Felip VI. Aquest diumenge, quan el focus mediàtic internacional se centri en Barcelona pel tret de sortida a una nova edició del Mobile World Congress, el sobiranisme li deixarà clar al rei espanyol que no és ben rebut a Catalunya. El president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau han anunciat aquest dissabte que plantaran el monarca en les rebudes oficials. És una plantada, però, a mig gas. Ni la màxima autoritat de la cambra catalana ni la representant de la ciutat que acull el Mobile vol quedar malament amb l'organització d'un esdeveniment que aporta anualment centenars de milions d'euros a les arques catalanes. No hi seran a la inauguració, però no fallaran al sopar del Palau de la Música.

(...)
La Generalitat, de fet, no tindrà representació en el primer acte del MWC, un fet inèdit i sense precedents. Sense Govern i amb diputats empresonats o a l'exili, els secretaris generals dels diferents departaments de l'executiu català han optat per declinar les invitacions.
Amb el seu "no", Torrent pretén denunciar que el cap d'estat espanyol "no ha dedicat ni una sola paraula al miler de ferits de l'1 d'octubre per l'actuació de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional". El republicà retreu també a Felip VI la seva actitud vers el poble de Catalunya i remarca que, en el discurs oficial del passat 3 d'octubre des de la Casa Reial, "emparava l'actuació del govern espanyol i no apostava en cap cas per la política com a via per a resoldre els conflictes polítics".

Llegir-ho tot a: https://www.naciodigital.cat/noticia/149319/torrent/colau/abanderen/malestar/institucions/catalanes/amb/felip/vi