7 de març del 2018

07.03.2018 - Roger Torrent convoca el ple per a investir Jordi Sánchez dilluns vinent, 12 de març. A l'endemà li deneguen l'alliberament al TC. Veurem si pot assistir al ple d'investidura el proper dilluns



La defensa del diputat de Junts per Catalunya ha demanat que pugui sortir de la presó 

06.03.2018
El president del parlament, Roger Torrent, ha convocat el ple per a investir Jordi Sànchez president de la Generalitat dilluns vinent, 12 de març, a les deu del matí. La defensa de Sànchez ha enviat un escrit al jutge del Tribunal Suprem espanyol Pablo Llarena per a poder assistir al ple del parlament i sotmetre’s a la votació sobre la seva investidura, proposada ahir per Roger Torrent. 

Torrent va signar ahir l’acord que proposa Sànchez com a candidat. En els escrits, l’advocat de Sànchez, Jordi Pina, reitera que s’han de garantir els drets polítics del candidat i dels seus votants i també argumenta que no deixar-lo assistir al ple significaria alterar el funcionament normal de les institucions catalanes. A més, cita el precedent del ‘cas Yoldi’, quan a la dècada dels vuitanta l’Audiència de Pamplona va donar permís a un pres preventiu d’ETA –Juan Carlos Yoldi– perquè assistís al ple d’investidura perquè havia estat designat candidat per Herri Batasuna. Considera que va ser una decisió ‘valenta’ i que el tribunal va emparar els drets fonamentals d’un ciutadà, ‘tot i la gravetat de les imputacions’ que pesaven sobre ell.

(Nota del la redacció de Vilaweb: Per a ser investit en primera votació, el candidat necessita el suport de la majoria absoluta de la cambra, és a dir, un mínim de seixanta-vuit diputats. Si l’assoleix, serà investit i el programa de govern serà aprovat per la cambra. En cas contrari, si el candidat no aconsegueix aquesta majoria es podrà sotmetre a un segon debat i una segona votació l’endemà passat; aleshores n’hi hauria prou amb la majoria simple, més vots a favor que no en contra.) 


El TC denega l’excarceració a Jordi Sànchez per la investidura

L'advocat Jordi Pina havia fet la petició ahir 

07.03.2018
El Tribunal Constitucional espanyol ha denegat la petició d’alliberament a Jordi Sànchez mentre estudia el recurs d’empara la seva defensa ha presentat contra la presó preventiva. L’advocat Jordi Pina va presentar ahir dos escrits davant el Tribunal Suprem i el TC on demanava l’alliberament o bé que se li permetés sortir de la presó per assistir al ple d’investidura del dilluns.

La decisió d’avui del TC és independent de la del Suprem. Per tant, el jutge Pablo Llarena encara pot permetre l’alliberament del diputat de JxCat perquè pugui assistir al parlament. Sànchez és la presó del Soto del Real d’ençà que la magistrada de l’Audiència espanyola Carmen Lamela va decretar presó provisional contra ell i Jordi Cuixart.
 
https://www.vilaweb.cat/noticies/el-tc-denega-lexcarceracio-a-jordi-sanchez-per-la-investidura-sessio-soto-del-real-pina-jordi/?f=rel