22 de març del 2018

El Parlament rebutja la investidura de Turull, que anirà al Suprem sense ser president


Dissabte hi haurà una segona votació d'investidura, en què Turull només necessitarà més vots a favor que en contra per ser investit. Si abans del 22 de maig el Parlament no ha escollit cap president, es convocaran eleccions automàticament



22.03.2018
El Parlament de Catalunya ha rebutjat la investidura de Jordi Turull, amb 65 vots en contra, 64 a favor i 4 abstencions.

Després d'un ple de més de cinc hores, Turull només ha obtingut el suport de JxCat i ERC, mentre que Cs, PSC, Catalunya en Comú-Podem i el PP hi han votat en contra. Els quatre diputats de la CUP, tal com han anunciat després de la reunió del Consell Polític, han mantingut la decisió d'abstenir-se. El fet que Carles Puigdemont i Toni Comin siguin fora del país ha fet que JxCat i ERC sumessin només 64 vots.

Per ser investit, Turull necessitava una majoria absoluta dels vots de l'hemicicle (68). En no aconseguir-ho, ara se sotmetrà a una segona votació, en la qual només necessita més vots a favor que en contra. En principi, la segona votació de la investidura se celebrarà dos dies després de la primera, és a dir, dissabte a partir de les 10 del matí

Activat el rellotge cap a unes possibles noves eleccions
Amb la votació d'investidura, comença a córrer el rellotge cap a unes hipotètiques noves eleccions. En cas que d'aquí a dos mesos, el 22 de maig, el Parlament no hagi investit cap president, es convocaran eleccions automàticament.


(Una comentarista del programa del 3:24  deia aquesta nit que havia sigut un plenari trist. Jo no ho he notat tant, però  no ha sigut ni brillant ni animat.  Pesarà sobre la consciència -i futurs vots de la CUP, si el fet de no poder anar demà devant del jutge Llarena a Madrid, com President electe de Cataluna, li costi mesos o anys de presó a J. Turull. Són antisistemes sense cor?? Francament...  Tota llei te la seva excepció. Semblava que n'havien anat aprenent aquests de la CUP...  Cuca de Llum)