23 de març del 2018

Presó incondicional: Llarena envia a la presó Turull, Rull, Forcadell, Romeva i Bassa.

 Carme Forcadell, Dolors Bassa, Raül Romeva, Josep Rull i Jordi Turull, aquest matí dirigint-se al Tribunal Suprem. Imatge de Vilaweb.


Ara són un total de nou els càrrecs empresonats: 

Llarena envia a la presó Turull, Rull, Forcadell, Romeva i Bassa

 
La llista de presos polítics catalans augmenta fins a nou, després dels casos de Jordi Cuixart, Jordi Sànchez, Joaquim Forn i Oriol Junqueras.


23.03.2018  a les  18:17
El magistrat del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, ha decidit d’enviar a la presó Jordi Turull, Josep Rull, Carme Forcadell, Raül Romeva i Dolors Bassa. Amb aquesta decisió, ja són nou els dirigents independentistes que han estat empresonats, després que ho fessin mesos enrere Jordi Cuixart, Jordi Sànchez, Joaquim Forn i Oriol Junqueras. Al matí s’ha sabut que Marta Rovira ha decidit d’emprendre el camí de l’exili.

La decisió de Llarena no era segura, però molt probable. Tant la fiscalia com Vox havien demanat presó sense fiança pels cinc dirigents. Al matí els havia anunciat que tots ells seran processats pel delicte de rebel·lió –juntament amb vuit més– i en la interlocutòria que ho anunciava, ja avisava que tots ells podrien tenir ‘la temptació de fugir’. I afegia que la investigació demostra que tots ells han menystingut les decisions judicials ‘sistemàticament’ durant els últims anys.

En la interlocutòria, Llarena justifica la seva decisió perquè existeix ‘un greu risc de fuga’ dels cinc polítics i també de reiteració delictiva. Segons el jutge, la renúncia de Bassa i Forcadell a l’acta de diputades no els eximeix de continuar col·laborant fora de l’àmbit parlamentari per a aconseguir la independència de Catalunya. Llarena també argumenta que la limitació dels drets polítics com a parlamentaris, en especial de Turull com a candidat a la investidura, respon a la necessitat judicial de preservar altres drets tenint en compte ‘els greus delictes que se’ls imputen’.

Romeva, Turull i Rull ingressaran a la presó d’Estremera, on ja van passar-hi un mes entre el 2 de novembre i el 4 de desembre. Bassa i Forcadell són traslladades a la presó de dones d’Alcalá Meco, on Bassa va ser-hi durant el mateix període i Forcadell la nit de l’11 de novembre.

Òmnium ha reaccionat ràpidament cridant a manifestar-se contra la ‘repressió intolerable’ de l’estat espanyol.