10 d’abril del 2018

10.04.2018 - Manifestació avui a la plaça Sant Jaume s’omple en protesta per l’operació policial anti-CDR, a Tarragona, Girona, Viladecans, Lleida...




S’han convocat concentracions a diverses localitats catalanes
Amb el lema "Jo sóc CDR", 3.500 persones, segons la Guàrdia Urbana, s'han concentrat a la plaça de Sant Jaume en protesta contra la detenció a Viladecans d'una integrant d'aquestes organitzacions. L'Audiència Nacional n'ha ordenat l'arrest per suposats delictes de terrorisme i rebel·lió vinculats a les protestes organitzades durant la Setmana Santa.

Després de la detenció feta per la Guàrdia Civil, que també busca un altre suposat integrant dels CDR, els comitès de defensa de la república han convocat una mobilització de suport a la detinguda i contra l'operació policial. Reivindiquen que totes les seves accions són pacífiques i que no hi ha motius per investigar-los per alguns dels delictes més greus previstos en el Codi penal espanyol.

En un comunicat difós a les xarxes socials, han afirmat "fa dies que s'anunciava una operació d'aquest estil i fa dies que l'esperàvem", i asseguren que "aquestes detencions no fan més que refermar-nos en la nostra fermesa de seguir lluitant". També expliquen que "treballem per donar cobertura jurídica a totes les persones detingudes i avancem en la coordinació de la resposta solidària".

Per protestar contra l'operació, han convocat mobilitzacions a ciutats arreu de Catalunya, com a mínim una cinquantena, segons es recull en el perfil de Twitter @CDRCatOficial. A Barcelona, han sortit columnes de diversos barris de la ciutat, que han confluït, a les 20 h, a la plaça de Sant Jaume.


.....

Concentracions de suport als CDR després de les acusacions per terrorisme

 

10.04.2018
Els CDR de Barcelona han omplert aquest dimarts al vespre la Plaça Sant Jaume. Ho han fet en solidaritat amb la integrant del CDR de Viladecans acusada de rebel·lió i terrorisme i també dels que han declarat davant dels Mossos pels fets del 30 de gener al Parlament.


Els concentrats han cridat proclames en contra de la repressió que, segons ells, porta a terme la justícia espanyola i han demanat la llibertat dels polítics empresonats.


Els CDR han convocat aquesta protesta a les principals ciutats catalanes amb motiu de l'operació de la Guàrdia Civil per ordre de l'Audiència Nacional d'aquest dimarts.
  
A Viladecans, els veïns de la dona detinguda per la Guàrdia Civil acusada de terrorisme també han sortit al carrer per donar-li suport. Davant de l'Ajuntament, i en silenci la major part del temps, han mostrat cartells en suport dels CDR.


A Girona, a la plaça del Vi, s'hi han reunit unes set-centes persones, convocades pels CDR i Girona Vota. La majoria dels concentrats duien pancartes amb el lema de "Jo sóc CDR" i per demanar la llibertat dels presos i amb crits de "Tots som CDR". Els concentrats han llegit manifestos i han acabat amb "El cant dels segadors".


A Lleida, sota la pluja, els concentrats, uns 400, molts d'ells amb xiulets, s'han acostat a la Subdelegació del Govern. Aquesta vegada, però, estava fortament encerclada de tanques metàl·liques que han mantingut els concentrats força allunyats i que no han permès que ningú s'hi acostés.