16 d’abril del 2018

Centenars de milers de persones omplen el Paral·lel per la llibertat dels presos



La plaça d'Espanya i el Paral·lel han quedat col·lapsats 


Els organitzadors, l'Espai Democràcia i Convivència xifren en 750.000 els assistents a la manifestació i la Guàrdia Urbana diu que han estat 315.000

Plano del recorregut  de la manifestació


900 autocars d'arreu de Catalunya. Centenars de milers de manifestants han desbordat el Paral·lel i la
plaça d’Espanya de Barcelona per a demanar l’alliberament dels presos polítics i per a expressar el rebuig a la repressió de l’estat espanyol. Des de molta estona abans que no comencés la manifestació els carrers eren plens de gom a gom. 


900 autocars surten d'arreu de Catalunya per participar a la manifestació del 15A

Més de 900 autocars han sortit al llarg del matí d'arreu de Catalunya per participar a la manifestació de Barcelona amb el lema "Us volem a casa!".
A Girona, 21 autocars que transporten un miler de persones han sortit a les nou del matí des de Fontajau. El coordinador de l'ANC a Girona, Àdam Bertran, ha afirmat que és una xifra semblant a la de les mobilitzacions més massives de l'11 de setembre i això fa pensar que la manifestació d'avui també serà multitudinària:
"Encara que hi hagi cert cansament, la gent no defalleix."
La majoria de manifestants van vestits de groc, amb samarretes, bufandes o mocadors d'aquest color que s'ha triat per representar la petició de llibertat. Tampoc hi falten estelades i senyeres.
http://www.ccma.cat/324/900-autocars-surten-darreu-de-catalunya-per-participar-a-la-manifestacio-del-15a/noticia/2850243/



L'anàlisi d'Antoni Bassas: 'L’altra manifestació: un milió d’espectadors per a Puigdemont'

...Va ser un èxit molt gran, amb la presència important de sindicats i de comuns, un avís a Madrid que la gent pot estar cansada o trista, però no desmobilitzada, i que troba que la presó preventiva és un abús. De fet, és d’aquelles manifestacions de les quals el govern espanyol només n’estaria parlant si hagués punxat. Però va anar molt bé, i per això han hagut de buscar altres històries. 
...
Una altra cosa és què va dir Puigdemont. La meva impressió és que el president sap que no hem d’anar a noves eleccions. Que respectar els resultat del 21-D passa per fer govern. Els vam donar una majoria, i ara els partits ens haurien de donar un govern. Però a Puigdemont, com a la resta d’exiliats i de presos, li pesa també el factor humà. Puigdemont va aparèixer fort per haver passat per tot el que ha passat, incloent-hi la presó, i per això justament no pot evitar una tensió quan comunica. Puigdemont sap que és un actiu i no vol deixar de ser-ho. El seu suport popular és gran, enorme. Un milió d’espectadors, ahir. Què en fem de tot això? Com es posa posa al servei del vot sobiranista, si el jutge no deixa que s’investeixi? Ara, a la seva llista, Junts per Catalunya, ho tenen clar: intentar investir Puigdemont amb un canvi a la llei de la presidència.  La reforma se la carregarà el TC i, per tant, caldrà buscar algú altre i proposar-lo com a president. Resum de l’entrevista: “Deixeu-nos treballar. Apurarem bastant el termini. No hi hauria d’haver eleccions”...
Ferran Mascarell, que em va dir: “Evitem les dualitats incompatibles: Barcelona i Berlín, governar i resistir, gestió i república, no s’exclouen, no es poden excloure”.

Llibertat per a tots els empresonats, per als processats, per als exiliats. 
https://www.ara.cat/analisi/Lanalisi-Bassas-Laltra-manifestacio-Puigdemont_0_1997800338.html