15 d’abril del 2018

València també surt al carrer per a demanar la llibertat dels presos polítics


Diverses entitats organitzen la concentració, agrupades en un genèric 'Solidaritat País Valencià amb Catalunya' 


Avui València se solidaritzarà amb la manifestació convocada per l’Espai Democràcia i Convivència a Barcelona i que reclamarà la llibertat dels presos polítics. Amb el lema ‘El País Valencià amb la democràcia i la llibertat. Solidaritat amb Catalunya. Llibertat preses i presos polítics’, diverses entitats, agrupades en un genèric ‘Solidaritat País Valencià amb Catalunya’, han convocat una concentració a la capital valenciana a les 13 hores a l’estació del Nord.

La convocatòria expressa que els valencians no poden sinó solidaritzar-s’hi, ja que ‘la lluita dels catalans per la democràcia i les llibertats socials i polítiques és, també, la nostra mateixa lluita’. Encara hi afegeix que, com la mobilització a Barcelona, la concentració rebutjarà ‘la reacció repressiva del govern d’Espanya’ i reclamarà ‘l’excarceració de les preses i els presos polítics’.

Des del passat mes d’octubre, s’han convocat diverses concentracions d’aquesta mena a València, com la que va aplegar mig miler de persones davant la delegació del govern espanyol en suport als dirigents independentistes empresonats, coincidint amb la detenció de Puigdemont a Alemanya, el 26 de març passat.

El 1 d’octubre, milers de persones es manifestaren en suport al poble de Catalunya i en rebuig a les actuacions policíaques durant la celebració del referèndum. Dos dies després, centenars de persones se solidaritzaven amb l’aturada general a Catalunya contra l’actuació policíaca del 1-O, i el 17 d’octubre una altra concentració davant la delegació del govern espanyol exigia la llibertat de Jordi Sànchez i de Jordi Cuixart.