2 de maig del 2018

El Suprem insisteix davant Alemanya en la rebel·lió de Puigdemont en l'1-O




El Tribunal Suprem té a punt la informació que li demana la justícia alemanya per decidir-se sobre l'extradició de Carles Puigdemont



01.05.2018
El Tribunal Suprem té a punt la informació que li demana la justícia alemanya per decidir-se sobre l'extradició de Carles Puigdemont. S'insisteix en els delictes de rebel·lió i malversació de cabals públics basats, sobretot, en les concentracions davant la Conselleria d'Economia el 20 i 21 de setembre i en el referèndum de l'1 d'octubre.

Sobre el delicte de rebel·lió, en concret, el Suprem considera que la implicació de Puigdemont va ser màxima. En aquest sentit, justifica que va ser advertit, per part dels comandaments dels Mossos, del risc d'enfrontaments i episodis violents si mantenia la convocatòria de l'1-O i que, malgrat tot, el referèndum es va acabar celebrant.

El Suprem també demana que no es busquin delictes que coincideixin en els codis penals alemany i espanyol, sinó que s'estudiï si la conducta de Puigdemont tindria algun tipus de resposta penal en la justícia alemanya.

La jutge i portaveu de l'Audiència Territorial de Schleswig-Holstein assegurava fa uns dies que el delicte de rebel·lió "no ha quedat descartat" i que l'escrit de la fiscalia podria tornar a incloure la petició d'extradició per aquesta causa, i no només per malversació, com es va pronunciar l'Audiència de Schleswig-Holstein.

http://www.ccma.cat/324/el-suprem-insisteix-davant-alemanya-en-la-rebellio-i-de-puigdemont-en-l1-o/noticia/2853127/ 


També ho podeu llegir a l'article de Nacio Digital:
https://www.naciodigital.cat/noticia/153918/suprem/envia/alemanya/informe/definitiu/1-o/reitera/va/haver/rebellio/malversacio