19 de febrer del 2021

El New York Times destaca l'enfortiment del separatisme devant les falses esperances d'Espanya


 

 

L'article destaca que l'indepen-dentisme ha superat el 50% dels vots a les eleccions

19.02.2021

 

The New York Times ha publicat un article titulat “Espanya esperava que els separatistes catalans s’esvaïssin. Van guanyant terreny”, en què destaca la victòria independentista per més del 50% dels vots a les eleccions del 14 de febrer, malgrat la pandèmia, i l’enfortiment del moviment, tot i que el govern espanyol l’havia considerat un suflé durant molts anys.

L’article diu que els resultats han apuntat una “moderació” dins l’independentisme amb el triomf d’ERC, i ho atribueix al suport dels republicans al govern espanyol i a la fermesa en la reivindicació de la independència. En aquest sentit, diu que l’independentisme català es fixa en Escòcia i la voluntat de fer un segon referèndum després del Brexit.

 També explica que el referèndum i la qüestió dels indults són damunt la taula, i recorda que el 2017 es va fer un referèndum malgrat els tribunals i la repressió policíaca contra els votants i una declaració d’independència, a més de recordar l’empresonament i l’exili dels dirigents independentistes.

https://www.vilaweb.cat/noticies/new-york-times-independentisme-eleccions/

 

El link de L'article del New York Times és:

https://www.nytimes.com/2021/02/19/world/europe/spain-catalonia-independence.html