6 de febrer del 2021

L'eutanàsia, Carta al Director per M.Antònia Garcia

  

Reproduïm aqui la carta enviada a la secció de Cartes al Director de molts diaris aquest mes de gener 2021:

 

Benvolguts, en alguns Medis de Comunicació ens demanen a vegades les nostres opinions, vivències o experiències i trobo què és un detall generós el de donar veu a les persones que no tenim la manera d’arribar a aquells que decideixen sobre la nostra vida, el nostre futur i la nostra llibertat.

Jo voldria parlar de la preocupació de molta gent, al veure aquesta urgència del Govern actual, per aprovar la Llei de l’Eutanàsia sense consens i sense escoltar el Consell Ètic, que no hi està d’acord i a més sense cap garantia legítima.

Notem moltes CARÈNCIES en la nostra Cultura actual i en la nostra Societat. Avui per a mí, la fonamental és l’evidència de que algunes Institucions i sobretot els nostre Govern no ens mostra ni el més mínim RESPECTE per a la persona humana, què és l’èsser essencial de la Creació. Hauria de merèixer TOTA MENA d’atencions , especialment en la última etapa de la seva vida, que és quan en té més necessitat.

Volen ignorar que la la vida és un DO que rebem, que ens és donat, ningú se la pot donar a sí mateix, encara que no ens agradi. I la podem perdre en qualsevol moment, inesperadament. Tots estem pendents d’un fil. No fa molt vaig llegir que un actor, en plena funció, imitant que es moria, quedà immòbil, desencaixat… i el públic aplaudia creient que era una bona representació i fou la última escena de la seva vida. A qualsevol li pot passar. Jo vaig tenir un infart i gràcies a Déu i gràcies als Doctors i Infermeres que em van atendrer àpidament, ja fa onze anys que visc la pròrroga.

Si tenim fe, ens sabem fills de Déu, de qui rebem el dó de la LLIBERTAT, i s’ens permet usar-la per a fer el bé o el mal.

Aquesta Llei que s’ens vol imposar, és un atemptat a la llibertat i a la vida de la persona humana. Els metges i el personal sanitàri podràn exercir l’objecció de conciencia? O s’els privarà de la llibertat personal i ètica?

És obrir la porta a l’ homicidi i al suicidi amb tota impunitat. No podem acceptar aquest autoritarisme, propi de d’una Dictadura.

Agraeixo l’amabilitat de llegir les meves opinions sobre aquest tema tan vital.

 Molt cordialment,

 MªAntònia García