29 de juny del 2021

Torra crida a retre un “homenatge nacional” a l’advocat Gonzalo Boye

 

Torra crida a retre un “homenatge nacional” a l’advocat Gonzalo Boye

 

Afirma que l'Estat el persegueix pel "compromís amb la democràcia, els drets humans i la llibertat a Catalunya"

 

 

 

 28.06.2021

L’expresident de la Generalitat Quim Torra ha fet una crida a retre un “gran homenatge nacional i popular” a l’advocat Gonzalo Boye. El president ha expressat solidaritat “absoluta” amb el lletrat davant dels “atacs” i la “persecució” a què “el sotmet també la justícia espanyola”. Torra emmarca aquesta persecució en la “voluntat de l’estat espanyol de castigar Boye” pel “compromís amb la democràcia, els drets humans i la llibertat a Catalunya”. Per tot plegat l’expresident fa una crida a expressar la solidaritat amb el lletrat i a “reconèixer l’èxit de la seva estratègia jurídica europea contra la repressió a l’independentisme”.

 

En un missatge a les seves xarxes socials Torra ha dit que “una de les grans sorts” que ha tingut “a la vida” és conèixer Boye, del qual ha destacat el “tracte humà”, el “coneixement enciclopèdic” del dret i una defensa “incondicional dels drets i llibertats”. Torra considera que l’independentisme “ha de reconèixer públicament” l’estratègia jurídica de Boye “contra la repressió” i el “compromís” i “l’assumpció de riscos” en la “defensa del moviment pro-democràcia a Catalunya”.

 

El 131è president de la Generalitat s’ha expressat d’aquesta manera després que l’Audiència Nacional hagi confirmat el processament de Boye per un presumpte delicte de blanqueig de capitals relacionat amb el narcotràfic. El processament de Boye està vinculat a la causa contra José Ramón Prado Bugallo, conegut com a ‘Sito Miñanco’, per haver participat presumptament en dues operacions per introduir gairebé quatre tones de cocaïna i la creació d’un entramat criminal per blanquejar els diners obtinguts de la droga.

 

A l’advocat també se li atribueix, en concurs amb el blanqueig, un delicte continuat de falsificació de document oficial. En una interlocutòria, la sala penal desestima el recurs de Boye contra el processament dictat per la jutgessa María Tardón i deixa el lletrat a les portes del judici.