3 de juliol del 2021

El Tribunal de Comptes es prepara per subhastar els habitatges de Mas pel 9-N

 


 

 

 Barcelona. Dissabte, 3 de Juliol 2021
 
L'Estat ja prepara la subhasta dels immobles que van ser embargats a l'expresident Artur Mas i a la resta d'encausats pel Tribunal de Comptes amb motiu del 9-N, segons informa El Mundo. Des de fa temps que l'amenaça de multes milionàries penja sobre ells, però aquesta setmana el Tribunal Suprem ha fet ferma la primera sentència del Tribunal de Comptes contra els impulsors de la consulta del 2014.
 

Un cop es notifica la decisió del Suprem de mantenir la sentència del Tribunal de Comptes, es procedeix a l'execució de la pena. "De l’embargament preventiu es passarà a la subhasta si no abona els diners", han explicat fonts del Tribunal de Comptes a El Mundo. Aquestes mateixes fonts han aclarit que els fons no els retindrà el tribunal sinó que seran transferits a la Generalitat per rescabalar l'estat de les seves arques, les quals el tribunal considera que van ser malmeses per la consulta. 

 

L'estimació inicial del que havia costat la consulta del 9-N ascendia a 5,2 milions d'euros, però finament es va rebaixar a 4,9 milions. Mas i la resta d'encausats van dipositar la fiança i es van trobar amb els béns embargats. El moviment independentista ha recaptat diners per ajudar els perseguits pel Tribunal de Comptes en la causa del 9-N, però no han pogut cobrir la totalitat del que es reclama als afectats. Per aquest motiu, els condemnats han d'abonar la resta, activament o a través de l'embargament.

 

Afectats per la subhasta

L'expresident de la Generalitat s'enfronta a perdre, entre altres béns, el seu pis de Barcelona si no diposita la xifra que li reclama la sentència en ferm, però no és l’únic. Francesc Homs, exconseller de la Presidència, pot veure subhastada la seva casa barcelonina i l'exvicepresidenta Joana Ortega també.

 
Fora de la capital perillen habitatges de la propietat d'Irene Rigau, exconsellera d'Educació, i Jordi Vilajoan, exsecretari general. Podrien acabar perdent immobles a Banyoles i Girona, respectivament. 
 
L'encarregada de tirar endavant el procediment és Margarita Mariscal de Gante, exministra del Partit Popular i titular del departament segon, el qual va condemnar Artur Mas i el seu equip.
 
 
 
 --