3 d’abril del 2022

La protesta contra la reforma de la inmersió aplega milers de persones a Barcelona

 


 


 

Aquesta horabaixa ha començat a la plaça de Sant Jaume de Barcelona la manifestació en suport de l’educació en català i en contra de la modificació de la llei de política lingüística pactada pel govern de la Generalitat de Catalunya. La mobilització, que ha començat a les 18.00, ha sortit de la plaça de Sant Jaume, davant el Palau de la Generalitat, i s’ha dirigit fins al Parlament de Catalunya. La intenció era d’anar fins al parlament per fer-hi sentir la veu en defensa de l’escola en català.

 


Aquestes dues manifestacions s’emmarquen dins la nova jornada de manifestacions per la defensa del català. Amb el lema Prou! Tenim dret a viure en català”, la plataforma Enllaçats per la Llengua, que agrupa entitats socials, culturals i sindicals de tot el país, ha escollit el 2 d’abril per a mobilitzar-se perquè va ser la data en què Lluís XIV va prohibir l’ús de la llengua a Catalunya Nord l’any 1700. Els manifestants han pronunciat proclames en contra del govern –com ara “Esquerra i Junts per Cat, la paciència s’ha acabat”– i el conseller González-Cambray, de qui n’han demanat la dimissió. Els manifestants també han cantat himnes a favor de la llengua, com ara “ahir, avui i demà, l’escola en català.”
 

 Es tracta de la tercera mobilització d’avui d’Enllaçats per la Llengua, que aquest matí ha convocat una protesta a la plaça del Tub de Palma i una protesta al Tribunal Superior de Justícia de València per a reivindicar l’educació en català, en una nova mobilització de país per la llengua.
 
 

 
 
 
 
 
 
 
---