22 de juny del 2022

[ÀUDIO] Així va implorar Fernández Díaz a Villarejo que no destapés el seu paper en l’operació Catalunya


En una reunió amb Villarejo i Eugenio Pino per orquestrar l'operació, l'ex-ministre va assegurar: 

 

"Negaré, fins i tot sota tortura, que aquesta reunió hagi existit"

 

VilaWeb


L’ex-ministre de l’Interior espanyol Jorge Fernández Díaz va dirigir personalment  el  grup  policíac que va ordir l’operació Catalunya amb la intenció de dinamitar l’auge de l’independentisme català. Així es desprèn de l’enregistrament que publica el País sobre una reunió del 16 de desembre de 2012 entre Fernández Díaz; l’ex-director adjunt de la policia, Eugenio Pino; i l’ex-comissari José Manuel Villarejo.
 

En la trobada, que va durar uns quinze minuts, Fernández Díaz, Pino i Villarejo van acordar de presentar diverses denúncies a l’Audiència espanyola i als jutjats de Madrid —fonamentades en els testimonis de l’empresari Javier de la Rosa i Victoria Álvarez, ex-amant de Jordi Pujol fill— en contra de dirigents independentistes i catalanistes com ara els ex-presidents Jordi Pujol i Artur Mas.

 

En l’enregistrament, després que Villarejo posés al dia Fernández Díaz sobre les seves activitats dins de l’operació Catalunya, el ministre afirma:

Fernández DíazPer a la seva informació. Aquesta conversació no ha existit. D’acord?

Villarejo —No ha existit, evidentment.

Fernández Díaz —Aquesta conversació no ha existit. Ha quedat clar? El ministre no sap res del tema…

Villarejo —No sap res…

Fernández Díaz —I estem entre cavallers, per tant… Ha quedat clar? […] Per tant, aquesta conversació no ha existit. A partir d’aquí, estem en condició de judicialitzar-ho a l’Audiència Nacional?  

Villarejo —Jo crec que sí.

 

Un mes abans d’aquesta conversa, coincidint amb la campanya de les eleccions catalanes, el grup policíac de l’operació Catalunya va filtrar al diari el Mundo informes anònims amb dades falses sobre dirigents sobiranistes, entre els quals el mateix Artur Mas. Aquella filtració es va fer sota la supervisió del cap de gabinet del ministre de l’Interior, Francisco Martínez, però el contingut no es va judicialitzar.

El següent  pas, portar l’operació Catalunya als jutjats, es va tancar en la reunió entre Fernández Díaz, Pino i Villarejo. Tanmateix, l’ex-ministre es va mostrar molt cautelós durant la reunió i va insistir en diverses ocasions que no volia que es fes pública la seva implicació. Fernández Díaz —El ministre no sap res, eh? Ha quedat clar, oi? I dic això perquè sé que estic parlant amb servidors de l’estat. Ha quedat clar, oi? Per tant, jo negaré, fins i tot sota tortura, que aquesta reunió hagi existit.

L’ex-director adjunt de la policia i l’ex-comissari responen amb rialles a les peticions de l’ex-ministre.

 

 

 

 

Anys més tard, en la comissió d’investigació sobre l’operació Catalunya al congrés espanyol, Fernández Díaz va negar rotundament la seva implicació en el complot contra l’independentisme. En aquest sentit, va dir que amb prou feines havia creuat dues paraules amb l’ex-comissari Villarejo. “Durant els gairebé cinc anys en els quals vaig exercir la responsabilitat de ministre de l’Interior, mai he despatxat res amb el senyor Villarejo”, va afegir.

 
 ........

 

Captura de pantalla del vídeo, en el moment en què  Jorge Fernández Díaz és interrogat a una Comissió del Congreso per un diputat, i nega la seva participació. 
 
 
Vegin el vídeo quin enllaç deixo aqui sota; la captura correspon al minut 3,06 en el que Fernández Diaz diu: "En los casi 5 años que he ejercido como ministro del Interior, yo jamás he despachado nada con el Sr. Villarejo"

Vídeo amb aquesta conversa de la "operación  Catalunya":

 

Aqui tenim un altre vídeo de RTVE Noticias amb la compareixença de Fernández Díaz, negant haver conegut a Villarejo. Ha quedat ben retratat:
 
 
 

 

 
 
___