4 d’octubre del 2022

El Parlament Europeu reclama a l’Europol que investigui l’ús de Pegasus a l’estat espanyol

 

El Parlament Europeu reclama a l’Europol que investigui l’ús de Pegasus a l’estat espanyol 
 
 
La comissió d'investigació de Pegasus envia una carta a la directora executiva de l'Europol, Catherine de Bolle, perquè intervingui en les diligències

 

VilaWeb 
 Redacció - 03.10.2022
La comissió d’investigació del Parlament Europeu sobre l’espionatge amb Pegasus (PEGA) ha enviat una carta a la directora executiva d’Europol, Catherine de Bolle, reclamant que l’agència de seguretat investigui els abusos comesos amb aquest programari a la Unió Europea. “D’ençà del juliol de 2021, hi ha hagut revelacions sobre l’ús il·legítim d’aquest programari espia contra ciutadans. Entre els objectius hi ha periodistes, polítics, ONG i dirigents governamentals d’Hongria, Polònia, Espanya, Grècia i la Comissió Europea”, diu la missiva.

 

 
   
 
 
En aquest sentit, la comissió recorda a la directora executiva que l’Europol té ara les competències per a proposar investigacions sobre fets delictius en estats concrets del bloc comunitari que poden afectar a l’interès comú de la UE, com és el cas de l’espionatge amb Pegasus i altres programaris.
 
 Aquestes propostes no obliguen necessàriament als estats a fer les diligències pertinents, però la comissió considera que l’agència de seguretat ha de fer tot el possible perquè es depurin responsabilitats.
 
 
 
Notícies prèvies sobre el Catalangate:
 
 
 
 
__