19 de desembre del 2022

Supressió sedició 12 - La seu del Tribunal Constitucional, a Madrid El TC admet a tràmit el recurs del PP i ara decidirà si suspèn la reforma judicial de Sánchez

 


 

El TC admet a tràmit el recurs del PP i ara decidirà si suspèn la reforma judicial de Sánchez [per reformar el Codi Penal - aquesta reforma que no vol el PP, es cavalca amb que el TC té dos magistrats amb el mandat caducat. Cuca de  Llum ]

 
 
El sector conservador ha imposat la seva majoria en aquesta primera votació després de cinc hores de debat.
 
El Tribunal Constitucional aborda ara les mesures cautelaríssimes reclamades pels populars
 
madrid 
La portaveu de l’executiva federal del PSOE, Pilar Alegría

 

 El PSOE acusa el PP de “deslegitimar” els tres poders de l’Estat

La portaveu socialista diu que no es vol imaginar què passaria si el TC frena la tramitació de la reforma d’elecció dels magistrats

Pilar Alegría no avança què farà el seu partit si s’admeten les cautelaríssimes que demana el PP

- Madrid 

La portaveu de l’executiva federal del PSOE, Pilar Alegría, ha acusat el PP de “deslegitimar” els tres poders de l’Estat i ha dit que com a “demòcrata” no vol imaginar què passaria si el Tribunal Constitucional frena la tramitació parlamentària de la reforma d’elecció dels seus magistrats. A més, en una roda de premsa celebrada a la seu del PSOE, la també ministra d’Educació ha marcat distàncies amb Unides Podem. La portaveu de la formació morada, Alejandra Jacinto, ha comentat que les Meses del Congrés i del Senat compten amb “elements jurídics suficients” per no haver d’atendre una resolució del Constitucional en aquest sentit. 

 

“El PSOE ha donat mostres del nostre respecte a la separació de poders, sempre hem estat respectuosos amb la Justícia. Però no em posi en un escenari que encara no s’ha plantejat perquè no m’ho vull imaginar”, ha respost quan se li ha preguntat sobre la postura dels socis del govern de coalició. 
 
 
La portaveu del PSOE ha rebutjat diverses vegades pronunciar-se sobre què faria el seu partit si el ple del Tribunal Constitucional reunit avui acaba admetent a tràmit les mesures cautelaríssimes presentades pel PP i frena la tramitació parlamentària per reformar l’elecció dels magistrats de aquest alt tribunal, pendent d’aprovació definitiva al Senat. “Com a demòcrata no vull ni em puc imaginar aquest escenari, no el preveig”, ha declarat.
 
 
La major part del temps l’ha fet servir per carregar contra el PP, a qui ha acusat d’haver “deslegitimat” el govern de Pedro Sánchez i el poder judicial, “en portar quatre anys bloquejant la seva renovació”, i d’estar ara “pretenent deslegitimar al Congrés i al Senat”. “És la deslegitimació dels tres poders de l’Estat”, ha subratllat Alegría, que ha demanat “responsabilitat i respecte” al PP després de culpar-lo també de “no respectar la sobirania popular” i d’emprendre amb el recurs davant el Tribunal Constitucional una “estratègia gravíssima que fa un mal absolutament irreparable a la democràcia del nostre país”.
 
 
Alegria ha evitat pronunciar-se sobre si seria convenient que el rei Felip VI intervingués davant aquesta situació, i no ha aclarit si Sánchez trucarà el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, encara que ha criticat que en les ocasions que el PSOE ha ofert acords, no hi ha hagut resposta per part dels populars. “Independentment de trucades, el que correspon és que el PP es comporti com un partit d’Estat, un partit responsable, que accepti i respecti la separació de poders, que la sobirania popular resideix al Congrés i al Senat”, ha afegit.
 
 
Alegria espera que el Tribunal Constitucional “prengui una decisió ajustada a dret i fonamentada als pilars de la democràcia”, i ha negat que el govern arribi a plantejar per reial decret la destitució de dos magistrats amb el mandat caduc si l’alt tribunal no els aparta de la presa de decisió sobre el recurs del PP.