6 de febrer del 2023

Pegasus, un cas molt greu, un tema molt brut, en vies d'investigació pel Parlament Europeu

 

Una comissària del Consell d'Europa reacciona al cas Pegasus:
"Estic alarmada"
 

Joan Tardà Fernández -  Foto: ACN
Barcelona. Divendres, 27 de gener de 2023.
 
La comissària de Drets Humans del Consell d'Europa, Dunja Mijatovic, declara que està "alarmada" per l'ús il·legal del programari d'espionatge Pegasus per part d'alguns països. En un comunicat, Mijatovic expressa la seva preocupació per les "evidències" que palesen que el programari israelià s'ha fet servir per a "espionatge nacional i internacional més que per a qüestions legítimes de seguretat pública". "Estic alarmada sobre l'impacte d'eines potents que donen un accés complet i no restringit a la vida privada d'una persona", indica la comissària de Drets Humans, tot subratllant que l'ús il·legal del Pegasus és una vulneració del dret a la privacitat i a la protecció de dades.
 
 .... Podeu llegir el comunicat complet del Consell d'Europa clicant aquí.
 
 
L'Eurocambra enviarà al març una missió a Espanya per investigar l'espionatge amb Pegasus:

Aquest dimarts, l'Eurocambra ha aprovat enviar una missió a Espanya per investigar l'espionatge amb Pegasus. Tal com ha acordat aquest dimarts el comitè que investiga l'ús d'aquesta mena de programaris al bloc comunitari, la missió europea arribarà a Espanya al març. Concretament, la missió serà a Espanya els dies 20 i 21 de març.

Finalment, escau esmentar que el Parlament Europeu ha allargat tres mesos més la durada d'una comissió que inicialment tenia previst un mandat d'un any i que ja ha enviat missions a Israel, Polònia, Grècia i Xipre. Al febrer, viatjarà a Hongria. El mateix comitè ja ha assenyalat el govern espanyol com a responsable del Catalangate.

cional/comissaria-consell-europeu-reacciona-cas-pegasus-estic-alarmada_959646_102.html?utm_source=telegram&utm_medium=push&utm_campaign=telegramgroc
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
___