9 de juliol del 2024

La jueza del Supremo archiva la causa de Puigdemont por terrorismo (cas Tsunami democràtic, la invasió de l'aeroport de Bsrcelona per manifestants)

 


>>  https://youtu.be/FwqO06fqHlU?si=og4opvMi5RNa5d0O


La magistrada de la Sala de lo Penal de la Audiencia Nacional, Susana Polo, instructora del caso Tsunami, ha acordado el sobreseimiento provisional y archivo de la causa especial en la que se investiga a los aforados Carles Puigdemont, líder de Junts, y el diputado Rubén Wagensberg.

Fuente: EFE

https://www.lavanguardia.com/politica

............

  

 
(És clar que aquest cas Tsunami que no s'aguanta per enlloc, va ser iniciat pel jutge García-Castellón amb l'únic motiu d'embolicar la troca judicial encara més, al Pres. Puigdemont. No hi cap al cap de ningú que aquest jutge s' 'equivocara' d'un dia en perllongar l'instrucció, fent una 'errada formal'. García-Castellón sabía que es jubila el proper setembre 2024, i també la poca tradició espanyola d'iniciar expedients a jutges que fan el que volen, i així ha jugat les seves cartes. És normal que instàncies superiors hagin anulat l'expedient per errada de forma. García-Castellón desestima continuar l'expedient, i aquí no ha passat res. Cuca de Llum)


>> https://youtu.be/JnZpD9YvyX8?si=eUcPtB69xCeGCrqW


.....................

 

La mateixa notícia a "El Nacional":

 
10.07.2024 - El Nacional - Elisa Beni
"....En el terrorisme fake de Tsunami, les aigües han tornat al seu curs. La determinació per part de la sala penal de l'Audiència Nacional (AN) de l'"oblit" de García-Castellón de fer la pròrroga de la instrucció quan tocava ha esguerrat el muntatge. Dilluns sobreseia rabent i veloç el mateix instructor del petit error —va tornar expressament de vacances per fer-ho— i, òbviament, ahir la instructora del Tribunal Suprem de la part que afectava Puigdemont i Wagensberg va fer el mateix. Creu i ratlla. Quan la causa està viciada per una il·legalitat com aquesta, tot decau. Tingueu-ho present, que després veurem com al jutge dels russos això li importa un rave.
 
 Coincidint amb l'arxivament per causes processals de la causa boja per terrorisme, s'ha fet públic un manifest d'insignes juristes de tots els signes que feia temps que es gestava. Juntament amb altres consideracions, es demana al legislador que reformi l'article 573 del Codi Penal —el que s'ha fet servir per considerar terrorisme Tsunami— i evitar així que pugui tornar a ser utilitzat de forma "creativa" per convertir la protesta amb desordres en un delicte de terrorisme. No és poca cosa, ni pel contingut ni per qui el firma, i ni el Tribunal Suprem ni els grups parlamentaris no haurien de llançar-lo a un pou sense fons. El primer signant que crida l'atenció és el catedràtic Berdugo, precisament germà del magistrat Berdugo de la sala II, que va ser el ponent en persona de l'admissió al Suprem com a terrorisme de la causa contra Puigdemont. Família que discrepa en dret, roman unida. Però no és l'única firma de pes. Els dos catedràtics decididament contraris a l'amnistia —Quintero Olivares i Lascuraín— també veuen desmesurada aquesta interpretació del terrorisme contra els catalans. El venerable autor de best-sellers de dret penal, Muñoz Conde, amb el qual probablement han estudiat els mateixos jutges, i el també best-seller Víctor Moreno Catena subscriuen el retret, com Adela Asúa, vicepresidenta emèrita del TC i membre del Consell d'Estat; Luis Arroyo Zapatero, cosí de l'expresident del govern espanyol i exrector, magistrats de TSJ i així fins a 72 signants. Penso que és perquè els de la sala II es plantegin què han estat fent amb tot això. Ens passem el dia demanant a altres jutges i juristes que retreguin les interpretacions boges i després, quan es decideixen a fer-ho, no els fem cas.
(Llegiu l'article sencer a:)