17 de novembre del 2007

Els usuaris de Renfe demanen una finestreta única per les reclamacions i insten a la Fiscalia a actuar

Un grup d'entitats de la comissió d'usuaris de Renfe ha demanat avui que es creï una "finestreta única" per presentar les reclamacions dels afectats pel tall de Rodalies i ha instat la Fiscalia General de Catalunya a que actuï en la delimitació de responsabilitats.

Les entitats que formen aquesta plataforma són la Confederació d'Associacions de Veïns de Catalunya (Confavc), Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (favb), l'OCUC, l'Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP), la Unió de Consumidors de Catalunya, CCOO, UGT i USOC.

Les entitats consideren que la gratuïtat del bitllet no compensa el cost de temps i han demanat que s'organitzi un sistema àgil i ràpid en la gestió de les queixes, una finestreta única, perquè la informació que es té "no és suficient" i hi ha "massa veus que el que fan és confondre".

No obstant això, aquestes entitats, de moment, no han decidit sumar-se a la manifestació contra el caos de Rodalies convocada per al pròxim dia 1 de desembre per la Plataforma pel Dret a Decidir ja que, segons la PTP, "no estem d'acord en el lema de la manifestació, en el qual no apareixen ni la paraula mobilitat ni transport públic". A més, les entitats han recordat que la seva reivindicació d'una millora de la xarxa de Rodalies ja ve des de l'any 2004.

Sobre el restabliment parcial del servei de Rodalies demà, el representant de PTP ha dit que la "situació de crisi i anormalitat continua" perquè es restablirà només un 20% de la capacitat de la línia.

A més, les entitats no s'han sumat a la petició de dimissió de la ministra de Foment perquè consideren que a ells no els correspon.
de: diaridegirona.cat