10 de novembre del 2007

Foment del Treball acusa l´Estat d´invertir un 28% més a Madrid que a Catalunya i demana la publicació de les balances fiscals


Catalunya ha rebut un 28% menys d'inversió de l'Estat que Madrid entre els anys 1997 i 2007 i qui digui el contrari «menteix», va afirmar ahir el president de la patronal catalana Foment del Treball, Joan Rosell.

En un to contundent i directe, Rosell va fer aquestes asseveracions en una concorreguda roda de premsa celebrada a la seu de la patronal a Barcelona i en què va reclamar, «per pura democràcia del segle XXI», que el Govern publiqui les balances fiscals de les comunitats autònomes.

El dirigent empresarial va anunciar que la seva organització rebatrà a partir d'ara a tot arreu i de forma «pedagògica» les «agressions verbals i escrites» que rep Catalunya respecte a les inversions. «L'Estat -va argumentar- ha d'explicar la seva despesa amb llum i taquígrafs» a les comunitats, pel que ha considerat que és «absolutament necessària» la publicació de les balances fiscals.

Segons les dades facilitades per Rosell, basades en els Pressupostos Generals de l'Estat, entre els anys 1997 i 2007 Catalunya ha rebut una mitjana de 280 euros per habitant en inversions, una xifra que augmenta a 389 en el cas de la Comunitat de Madrid i que se situa en 310 euros de mitjana a Espanya. Aquestes xifres suposen que un de cada tres anys no s'ha comptabilitzat a Catalunya cap inversió de l'Estat respecte a la mitjana espanyola, un període de temps que se situa en un de cada cinc anys quan s'analitzen les inversions liquidades pel Ministeri de Foment entre els anys 1991 i 2006.

...(desapego) Rosell ..... «ens sentim cada vegada més incòmodes» i que la situació actual «és crítica». Si continuen els insults que rep Catalunya, Joan Rosell no va descartar una «explosió social», encara que va advocar per fer pedagogia amb els polítics de la resta d'Espanya.

Comentaris dels lectors de La Vanguardia digital:

observer 09/11/2007, 14:54 Madrid

Según Esperanza Aguirre, la reducción de impuestos a los madrileños supondrá que 1400 millones de euros se quedan en nuestros bolsillos en vez de en los de hacienda, todos los agentes sociales están a favor de la rebaja y todos piensan que eso generará mas actividad económica y en consecuencia mayor recaudación que manteniendo impuestos semi feudales.

observer 09/11/2007, 15:07 Madrid
La CAM autofinancia su presupuesto anual en un 90%, eso quiere decir que solo un 10% procede del Estado central, porque este dato no se conoce en Cataluña,
quiero decir, cual es el porcentaje de autofinanciación del presupuesto anual de la Generalitat. Señores, Madrid es pujante y monta en bici solita sin ruedines ni papa que la empuje, esta es la principal diferencia entre la CAM y Cataluña.

SOLBES 09/11/2007, 15:11
A la vista está que la CAM y el propio ayuntamiento han hecho grandes inversiones, tienen el doble de endeudamiento que CAT o BCN y son los más endeudados de ESP. Pero no hay que olvidar las inversiones del estado regionalizadas y las no regionalizadas que terminan en Madrid y que no es poco.

SOLBES 09/11/2007, 15:14
Segurament el PSOE es pensava que amb paraules la gent menja, ara es queixen quan la gent els posa a la realitat, demostren un patetisme total. No recorden que una gran part del dèficit en infraestructures es deu als governs anteriors del PSOE, o és que abans tan sols havia governat el PP. La cosa és clara ni PSOE ni PP, sempre CAT a perdre, per això s'ha acabat votar en clau espanyola..

observer 09/11/2007, 15:25 Madrid
Solbes, primero gracias por no insultarme, en los días que corren hay que hacer este inciso, y segundo y mas importante ha sido la inversión de la CAM en mas de una década la que ha modernizado Madrid, o no recuerdas, tal vez por la edad cuando estaba el PSOE en Madrid con su política de crecimiento cero.

Leo Liberio 09/11/2007, 15:56
Observer, ¿y cómo explicas que el Estado haya descuidado la inversión en Cataluña-Barcelona durante diez años y le ha haya dado preferentemente a la otra gran área metropolitana que era más capaz de generar fondos locales y así tenía doble capacidad de inversión? ¿No veían lo que estaba pasando?


jaume 09/11/2007, 14:30 London UK
El que cal demanar son dues coses la primera el mateix tracte q Euskadi, i segon i mes important campanya per a que tans vots en blanc == tantes cadiretes buides al parlament, aixi mantenim menys parasits al parlament, el vot en blanc ha de ser la nostra defensa contra ells, modificacio d la llei electoral!!!!

de:http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2869_6_229424__Catalunya-Foment-Treball-acusa-lEstat-dinvertir-Madrid-Catalunya
http://www.lavanguardia.es/lv24h/20071109/53409955479.html