2 de desembre del 2007

MANIFESTACIÓ A BCN PER PROTESTAR DE LES INFRASTRUCTURES AUSENTS: 500.000 PERSONES

La Vanguardia: Decenas de miles de personas -700.000, según la plataforma convocadora y 200.000 según las fuerzas de seguridad- han tomado esta tarde el centro de Barcelona para reclamar su derecho a decidir. La manifestación convocada por más de 155 entidades sociales, cívicas y culturales y 40 formaciones políticas catalanas, entre las que figuran CiU, ERC e ICV-EUiA.
Los ex presidente de la Generalitat, Pasqual Maragall y Jordi Pujol han acudido a la manifestación mezclados con los otros asistentes. Por su parte, Jordi Pujol, manifestó que no venía a pedir "nada en especial", sino "simplemente que Catalunya sea respetada, una reacción de dignidad"."Hoy venimos a pedir nuestras infraestructuras, nuestra financiación, pero sobre todo venimos a reclamar ser tratados con justicia, con corrección, respeto y afirmar nuestra dignidad", dijo Pujol.

AVUI: La convocatòria de la plataforma pel Dret de Decidir ha aconseguit una resposta multitudinària per part de la societat civil catalana
La marxa ha començat a les cinc de la tarda a la Plaça de Catalunya i pocs minuts després de les set de la tarda encara hi havia manifestants baixant pel carrer de Via Laietana. Passades les set de la tarda ja s'havia donat lectura al primer dels manifestos previstos a l'alçada de l'avinguda del Marquès de l'Argentera, tot i que la cua de la manifestació encara no havia sortit de la plaça de Catalunya.

ABC: "CiU y ERC, juntas; PP y PSC, ausentes". NOTA: aquest diari NO dona cap xifra de l´asistencia!!!! i dedica mig article a parlar nomes d´Esquerra. -INFORMACIO SESGADA I RETALLADA-, QUINA VERGONYA!!

El País: Miles de personas protestan en Barcelona por el caos ferroviario. La policía cifra la participación en 200.000 y los organizadores en 700.000. -El lema de la marcha: "Somos una nación. Tenemos derecho a decidir sobre nuestras infraestructuras"
Restablecido el servicio de cercanías en Barcelona
La manifestación coincide con el restablecimiento hoy de las tres líneas del servicio de Cercanías que quedaron fuera de servicio hace 42 días debido a los problemas relacionados con las obras para la llegada del AVE a Barcelona.

de:http://www.lavanguardia.es/lv24h/20071201/53414994316.html
http://www.avui.cat/article/mon_politica/14421/centenars/milers/manifestants/exigeixen/dret/decidir.html http://www.abc.es/20071201/nacional-nacional/cercanias-barcelona-recuperan-tres_200712010945.html
http://www.elpais.com/

COMENTARI: tots els diaris -excepte ABC- donen la noticia de la mateixa manera a les versions digitales. (1h del diumenge 2 diciembre).

La manifestació ha tingut una grandísima asistencia i s´ha desenvolupat amb gran civisme. Hi ha gent que ha esperat 1h 30min a Plaça Catalunya sense poder avançar. Els que hem sortit a les 5, a les 7 arrivavem a l´Estació de França, i per Via Layetana encara baixava una gran gentada sense que fos la cua de la manifestació.

He sentit crits contra la "Maleni", i molts molts d´ "independencia ja". Hi havia tota mena de grups, cada ú insistint en els seus temes. Entre els cartells, els de la Plataforma AVE Pel Litoral reclamava "un altre traçat pel TGV" i "per carrers de mes de 20 m. d´ample".

Deia una asistent: "Qui deia que no hi han catalans? "Aquest era l´ambient, molts catalans serens per fora peró MOLT exasperats per com ens va tot.

Esperem que les autoritats -alcalde Hereu, President Montilla, ministra de Fomento Magdalena Alvarez, i President Zapatero-, en prenguin nota pero de debó. Que facin un altre projecte per l´AVE a Barcelona, que renovin Rodalies i facin mes Km de vies, i per soposat mes de metro (res de tranvies). Que posin al dia la REE. Que facin 4 linies d´AVE cap a França, que traspasin aeroport d´una vegada, i que adjudiquin a obres concretes els 1.500 millons d´euros per l´any que ve, que es "truqui" per dir que fan i no fer, donç la llei diu que si una partida no s´inverteix, retorna a l´Estat. Que facin un pla per alliberar peatges en serio, per . En la meva opinió la propera manifestació será molt tensa en les formes com aquí no hi hagi resultats evidentísims JA. Res de promeses per despres de les eleccions, ara ja.

Estem TAN ENFADATS QUE VERDADERAMENT LES LLETRES NO HI CABEN EN AQUEST PAPER.
I esperem que els partits polític deixin de barallar.se per temes fútils per distreure´ns del que no saben com resoldre que es alló auténticament important, i que en aquest moment es la "llisteta" esmentada.