20 d’abril del 2008

ES MOLT FORT: HEREU TALLA LES ALZINES DEL TIBIDABO EN CONTRA L´OPINIO DE TOTHOM

LOS VECINOS: "Se están cargando la montaña"

ICV apoya la tala de árboles e Imma Mayol guarda silencio
Barcelona - 19/04/2008
ICV no dudó ayer en alinearse con sus socios al apoyar la tala del encinar del Tibidabo para construir una montaña rusa. En noviembre pasado, esa misma formación optó por abstenerse cuando se votó y ganó una declaración de la oposición contra la tala y el proyecto. El cambio de criterio de ayer no quedó nada claro. La argumentación de la postura de ICV la hizo la edil Elsa Blasco, que comenzó diciendo: "No lo habríamos hecho" y acabó justificando todo lo contrario por el "interés de las familias". Imma Mayol, la responsable de Medio Ambiente y presidenta de Parques y Jardines -que son los que talan los árboles-, no abrió la boca.

19/4/2008 SESSIÓ PLENÀRIA MUNICIPAL
El Tibidabo agreuja la crisi entre el govern de Barcelona i l'oposició

• PSC i ICV ratifiquen les obres de la muntanya russa tot i perdre la votació
• La tensió durant el debat s'acaba amb insults entre Trias (CiU) i Martí (PSC)


L'abisme entre el bipartit de govern en minoria de Barcelona (PSC i ICV-EUiA) i el bloc opositor majoritari (CiU, PP i ERC) és cada vegada més profund.

L'excusa va ser ahir la tala d'alzines al Tibidabo per construir-hi la nova muntanya russa. Un tema controvertit que, al marge de la qüestió de fons, va deixar una pregunta inquietant en l'aire. ¿Pot l'alcalde negar-se a parar unes obres sobre les quals l'ajuntament té competències plenes, després que el consistori hagi votat per majoria que es freni el projecte? El líder de CiU, Xavier Trias, va ser el més contundent en la resposta. "Es tracta d'un intolerable menyspreu a la democràcia", va afirmar. Alberto Fernández Díaz (PP) no va voler arribar a aquest últim punt, però va acusar el bipartit de "despotisme il.lustrat"; mentre que Jordi Portabella (ERC) va qualificar l'actitud del govern de "mala pràctica política".

Els grups de l'oposició van coincidir a recordar que el districte de Sarrià-Sant Gervasi, al qual pertany el Tibidabo i en què CiU té majoria, ha votat quatre vegades en contra del projecte. El mateix va passar a la Comissió d'Urbanisme del novembre del 2006, on el bipartit va tornar a ser derrotat.

EL TRIPARTIT DEL 'NO' .
El primer tinent d'alcalde, Carles Martí, va replicar assegurant que el pla ha complert "tots els tràmits preceptius". "Sabem que estem en minoria, però governem i prenem decisions. Si no els agrada que manem és el seu problema, no ens pararà el tripartit del no", va sentenciar. La tensió va derivar llavors en insults, una situació inhabitual en els plens municipals. Trias va titllar Martí d'"autoritari i fatxa" i ell va respondre amb un "si jo sóc un fatxa vostè és un fatxenda", que hi va posar la guinda.

EL NOSTRE COMENTARI: Es la segona vegada que el Sr Hereu imposa decisions encontra del sentir de la ciutat en temes que está clarísim qué vol la ciutadania. Aquesta "crisi de les alzines" es molt greu. Quina caradura.
La primera votació que va perdre el Sr Hereu en el primer Ple de despres de guanyar l´alcaldia va ser una moció en contra d´aquest traçat de l´AVE Sants Sagrera. Aixó s´ha repetit dos vegades mes amb l´AVE i ara imposa la seva al Tibidabo.