21 d’abril del 2008

DOBLES TUNELS PER AUGMENTAR LA SEGURETAT

Dues galeries espanyoles, de les 31 europees estudiades, aconsegueixen la nota més alta

EFE-MADRID El 80% dels conductors espanyols han reconegut que no saben què fer davant una emergència de trànsit als túnels, segons dades del Reial Automòbil Club d'Espanya (RACE). Aquest club automobilístic ha presentat el desè informe EuroTAP de seguretat als túnels, en què s'han analitzat 31 infraestructures d'aquest tipus a tot Europa i que en el cas espanyol s'ha saldat amb dos (La Loma de Bas --Múrcia-- i Guadarrama III-Madrid) dels cinc túnels examinats amb la nota més alta de "molt satisfactori".

Dins de qualificacions per capítols dels túnels analitzats en l'informe EuroTAP, les pitjors notes negatives han recaigut en les vies d'escapament i salvament (48%), la comunicació (45%), trànsit i el seu control (35%), protecció contra incendis (32%), gestió d'incidents (23%, ventilació (23%), sistema de túnel (16%) i il·luminació (10%).A l'hora d'examinar aquesta infraestructura viària, els especialistes ponderen sobretot la protecció contra incendis, el trànsit i el seu control, les vies d'escapament i salvament i el sistema de túnel.

( EL NOSTRE COMENTARI: El túnel de Barcelona será insegur a mes a mes de car, i impopular. Avui en dia es fan dos tunels, un per cada sentit de la marxa, conectats en alguns punts per poguer pasar en cas d´accident. Com els carrers de la ciutat son de 20 m d´amplada no hi ha lloc pels 2 tunels; está previst fer.ne un de sol amb les dos vies.

El túnel de l´AVE de Madrid també será d´una sola galeria, però tindra molt menys tránsit. En el de Barcelona les autoritats no ho diuen gaire però tenen previst pasar pel tunel de l´AVE els altres trens convencionals de llarga distancia. Molts trens i molts passatgers per no fer les coses molt ben fetes: una obra com aquesta no es repetira com a minim fins d´aqui 100 anys.)


27/04/08 11:19 Tenim un comentari d´Anònim ha dit...
Lamentable el fet de no publicar que el MILLOR TUNEL D'EUROPA 2008 es el TUNEL DEL PONT PLA al PRINCIPAT d'ANDORRA. Encara que no us puc culpar directament ja que el RACC a Catalunya no n'ha fet la divulgació correcta ... Nota de premsa intencionada ? qui sap ...De fet no sempre deu interessar parlar d'Andorra ... una veritable llàstima !
Donc es veritat que es una llástima no tenir noticies del Tunel del Pont Pla, moltes gràcies. Blanca Alsina.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Lamentable el fet de no publicar que el MILLOR TUNEL D'EUROPA 2008 es el TUNEL DEL PONT PLA al PRINCIPAT d'ANDORRA.

Encara que no us puc culpar directament ja que el RACC a Catalunya no n'ha fet la divulgació correcta ... Nota de premsa intencionada ? qui sap ...
De fet no sempre deu interessar parlar d'Andorra ... una veritable llàstima !