15 de maig del 2008

NOTA DE PRENSA DE "L´AVE PEL LITORAL": L´AUTO DE L´AUDIENCIA NACIONAL SOBRE EL RECURS VEINAL EN CONTRA DEL TUNEL DE L´AVE SANTS - SAGRERA

L'Audiència Nacional no ha aturat les obres del traçat AVE Sants - Sagrera, perquè ni tan sols està fet el projecte constructiu.

L'Audiència Nacional mana a les Administracions Públiques que donin informació del projecte, i si llavors ho creu oportú el pugui parar o variar quan es constati el perill que pot representar per al veïnat afectat (53.000 veïns, 18.000 habitatges) tanmateix per a La Sagrada Família, La Pedrera i d'altres edificis emblemàtics als que afecta aquest traçat.

La Plataforma L'AVE pel litoral, vol mostrar el seu agraïment als experts que ens han assessorat, evidenciant el risc innecessari de passar per carrers de 20 metres d'ample com son Mallorca i Provença.

En breus dies es convocaran dues assemblees veïnals Clot - S. Família i Eixample per exposar la situació actual als veïns afectats i les accions a dur a terme, per evitar, en tot el possible, que el túnel travessi carrers de 20 m. d'ample.

Si esteu interessats en tenir tot el text de resposta al recurs ens el podeu demanar via e-mail i us el farem arribar.

Salutacions cordials, Plataforma L'AVE pel Litoral



Nota de prensa de Pere Vallejo, portavoz de la Plataforma de vecinos afectados "AVE Pel Litoral":

"La Audiencia Nacional no ha parado las obras del trazado del AVE Sants Sagrera, simplemente porque aun ni tan sólo esta hecho el proyecto constructivo.

La Audiencia Nacional ordena que las Administraciones Públicas Informen del proyecto para que SI LO CREE OPORTUNO PUEDA PARAR o variar SU TRAYECTO cuando constate el peligro que pueda representar para la vecindad afectada (53.000 vecinos - 18.000 viviendas ) así como para la Sagrada Familia y La Pedrera .

La Plataforma AVE LITORAL, agradece a los expertos que nos han asesorado y evidenciado el riesgo que innecesariamente existe al pasar por calles de 20 m de ancho como son Provenza y Mallorca.

En breves días convocaremos dos asambleas vecinales (una de los vecinos de zona Clot - Sagrada Familia y otra de zona Provenza /Enrique Granados), para exponer la situación actual a los afectados y las acciones a emprender para evitar, en lo posible, que el túnel pase por calles de 20 m de ancho."



OBSERVACION.- Recordamos a los lectores del blog que se presentaron 2 recursos en contra de este trazado del AVE a través de la ciudad de Barcelona: el del Patronato de la Sagrada Familia y el de la Plataforma de vecinos afectados "AVE Pel Litoral". La Audiencia ya respondió al recurso del Patronato en enero 2008; ésta es la respuesta al recurso de los vecinos. FELICITAMOS A "AVE PEL LITORAL" POR LA VICTORIA PARCIAL Y LE DESEAMOS CONSIGA SU OBJETIVO DE VARIAR EL TRAZADO DEL AVE.