27 de maig del 2008

A VILAFRANCA DEL PENEDES NO ES POT VIURE AMB ELS SOROLLS, ESQUERDES I VIBRACIONS DE L´AVE

Queixes pel pas de l'AVE

dimecres, 21 de maig de 2008 12:30
Continuen les queixes pels sorolls de l’AVE entre els veïns més propers a les vies del tren. Des de l’ajuntament insisteixen en què s’instal·laran les mesures correctores que siguin necessàries.

El Josep Martínez ha viscut tota la vida al passeig Rafael Soler, a tocar de les vies del tren. Sempre ha conviscut amb aquesta proximitat sense problemes fins ara. Martínez reconeix que l’AVE és un avenç i diu que ha entès les molèsties que han pogut ocasionar les obres mentre han durat. Però es queixa de que, un cop acabades, no se solucionin immediatament els problemes derivats del pas de l’alta velocitat per Vilafranca.



D’entrada no entén per què la cobertura de les vies comença tan endavant, a l’alçada del carrer Tossa de Mar, i, com a veí, se sent marginat. Martínez diu també que el soroll i les vibracions són exagerats i que, a més, el passeig de la via ha acabat convertint-se en un lloc per tirar-hi deixalles. Per això demana una actuació ràpida.




Des de l’ajuntament, el regidor d’Urbanisme Francisco Romero insistia en confirmar que totes aquestes molèsties seran solucionades. Segons la normativa vigent, tots els projectes d'infrastructures públics i privats, com és l'obra de soterrament i cobriment de les vies al nucli urbà de Vilafranca, estan sotmesos a la Declaració d'Impacte Ambiental i a l'Estudi d'Impacte Ambiental que s'ha d'anar actualitzant durant l'execució de les obres. Aquest estudis tenen com a objectiu que el soroll i les vibracions associades a l'obra no sobrepassin els límits que fixa la normativa i l'ordenança municipal. Francisco Romero comentava que els veïns i veïnes que tinguin qualsevol incidència pel pas de l’AVE es poden adreçar a Urbanisme, a la Plaça Jaume I, i un tècnic els visitarà. Actualment l'ADIF i l’Ajuntament estan fent els seus amidaments. En funció dels resultats finals d'aquests amidaments, es determinaran les mesures correctores complementàries per tal de minorar l'impacte de les vibracions i els sorolls. Aquestes mesures podrien ser, entre d'altres, la instal.lació de pantalles antisoroll a l'entorn de les zones no cobertes o d'elements antivibradors sobre la plataforma ferroviària. L'Ajuntament insisteix en que no donarà l'obra per finalitzada ni recepcionada fins que no s'instal·lin aquestes mesures.
de: rtv de vilafranca - http://www.rtvvilafranca.cat/noticies-rtvvilafranca/societat/6/16639-queixes-pel-pas-de-lave.html





Els veïns del carrer del Comerç es queixen de sorolls i esquerdes a causa de les obres de l’AVE. Reclamen també més atenció per part de l´Ajuntament.

dimecres, 30 de abril de 2008 18:40
Concretament els veïns afectats comenten que en el seu moment els responsables municipals els van vendre com a molt bonic tot el projecte de pas del tren d’alta velocitat per el centre de la vila, però que en cap cas se’ls va parlar de que podrien tenir aquests problemes.

Josep Anton Doblas, un dels veïns afectats, explica que ells estaven disposats a suportar molèsties i sorolls mentre es feien les obres, però ara que passa ja el tren les molèsties s’han multiplicat. Reconeixen que hi ha un tècnic que fa tasques de revisió, però també son conscients que no te cap poder a per prendre decisions i que només es prenen mesures i controls. Doblas per exemple comentava que el tren passa a 300Km/h per sota la llosa de cobertura, pel centre de Vilafranca, i que no s’ha construït de manera que s’evitin les molèsties per els veïns. Remarcava que ara, quan ja estava finalitzat, s’està fent un sortida.

Els veïns es mostren preocupats per l’efecte que aquestes vibracions i esquerdes poden tenir a la llarga sobre els edificis, i lamenten també que no tenen informació. Sandra Cuesta referma que quan passa l’AVE tremola tot, i que se sent enganyada.

Un altra dels veïns, Joan Josep Serrano, remarcava que amb l’entrada en servei de l’AVE han patit un canvi important a les seves vides. La casa tremola com si fos un terratrèmol cada cop que passa un tren d’alta velocitat. Recordava que les esquerdes van aparèixer ja amb les obres, però que ara amb el pas dels trens de l’AVE, han crescut i n’hi ha de noves.

Serrano explicava que fins i tot amb el tren que passa a ¼ de 8 del matí es desperten a causa del soroll i vibracions.

.... la Declaració d’Impacte Ambiental i a l’Estudi d’Impacte Ambiental que s’ha d’anar actualitzant durant l’execució de les obres. Aquest estudis tenen com a objectiu que el soroll i les vibracions associades a l’obra no sobrepassin els límits que fixa la normativa i l’ordenança municipal. Aquests límits s’estableixen, pel que fa a les vibracions, en 75 decibels i, pel que fa a l’impacte acústic, 55 decibels en horari nocturn i 65 decibels en horari diürn.

En funció dels resultats finals de les medicions que es fan, els informes que se’n derivin determinaran les mesures correctores complementàries per tal de minorar l’impacte de les vibracions i els sorolls. Aquestes mesures podrien ser, entre d’altres, la instal·lació de pantalles antisoroll a l’entorn de les zones no cobertes o d’elements antivibradors sobre la plataforma ferroviària.
Escrit per Sergi Anson
de:http://www.rtvvilafranca.cat/noticies-rtvvilafranca/politica/5/16403-els-veins-del-carrer-del-comerc-es-queixen-de-sorolls-i-esquerdes-a-causa-de-les-obres-de-lave-reclamen-tambe-mes-atencio-per-part-de-lajuntament.html

EL NOSTRE COMENTARI: Si que em sap greu! Quin gran error fer passar l´AVE pel centre de Vilafranca! I a mes a mes no está tota la vía coberta! Feu el que pogueu perque les cobreixin, ja des d´avans d´entrar al poble. Jo crec que les pantalles no servirán practicament de res. I fent un seguiment de les esquerdes, sobretot !! Que us abonin tot el que calgui!