16 de juny del 2008

Balances fiscals: llibre d´en Xavier Trias Fargas el 1985 "Narracio d´una asfíxia premeditada.Les finances de la Generalitat"



Carta al Director de La Vanguardia: JORDI AMAT Barcelona 16/06/2008

Tot esperant la publicació de les balances fiscals, val la pena rellegir les següents paraules que va pronunciar Ramon Trias Fargas el 20/ V/ 1975. Deu anys després publicava "Narració d´una asfíxia premeditada. Les finances de la Generalitat." Trias deia: "El dèficit d´infraestructures opera de manera ben depressiva. No hi ha els diners per fer les inversions públiques necessàries perquè l´economia catalana pugui funcionar. No tenim ni transport, ni aigua, ni ensenyament, ni cap servei públic en quantitat suficient perquè funcioni la nostra economia. El mecanisme opera per doble via. Com que l´Estat espanyol no despèn a Catalunya més que una part ínfima del que es recapta a Catalunya, les infraestructures queden anèmiques i es demostren incapaces d´alimentar la concentració industrial barcelonina i catalana. Per altra banda, els diners que marxen cap a Madrid són diners de menys de què disposa la nostra economia a l´hora de fer les instal · lacions industrials noves o modernitzar les existents. Les xifres són difícils de determinar, donat que no són conegudes directament".

http://www.lavanguardia.es/lv24h2007/20080616/53481800502.html

(COMENTARI: Jo creia que eren redactades ahir aquestes paraules. Encara que sembli d´humor negre, el que em ve al cap es que de totes pasades, deu n´hi do de com ens en hem sortit. Per tant...ens en sortirem ara també! Cuca de Llum)