31 de gener del 2009

Ramón Tremosa: Zapatero no proposa l´eix València - Barcelona de mercaderies a la UE

 

Eix mediterrani o arc mediterrani o corredor mediterrani. En aquest eix es concentra un terç de la riquesa de tot Espanya. Per què fa 20 anys que hi frenen les inversions desde el Gobierno de España si es la zona més rentable?


 
Plano de detall de les línies d´AVE per passatgers construides a Espanya a gener 2009. Entre Valencia i Barcelona hi ha un buit en la programació de noves vies d´AVE, tot i que s´hi concentra gran part de la població i de la riquesa d´Espanya.

En R. Tremosa no sols demana una nova línia d´AVE per passatgers sinó una nova línia d´AVE de mercaderies (van a 200 Km /h). Les mercaderies procediràn dels barcos mercants que vindràn d´Asia amb destí Europa. Es una OPORTUNITAT única i ens l´hen de defensar aferrissadament. Es el nostre pa del s XXI.

Què és i què ha de ser Catalunya a Europa? Catalunya ha de ser una porta d'Europa. Seria fantàstic si fos la millor porta. Per exemple, la porta del valor afegit. Anem cap a un context en què Àsia serà la gran primera fàbrica industrial del món, Europa serà el primer mercat del món en capacitat de compra, la Mediterrània serà la més important en volum de comerç, i la millor porta d'entrada pot ser la nostra. Si ho som, tindrem inversions industrials i un país de primer nivell en el segle XXI. Però per tenir això has de tenir infraestructures pensades en clau global, que et comuniquin amb Europa. Per exemple, en dos anys s'han de definir els eixos ferroviaris prioritaris a la Unió Europea. El govern de Zapatero no proposa l'eix València - Barcelona - Europa de mercaderies i això caldrà defensar-ho a Brussel·les, és molt important. Només per això ja es justifica anar-hi!
Avui: entrevista a R. Tremosa, tota a >>http://www.avui.cat/article/mon_politica/52272/no/soc/antieuropeu/pel/no/referendum/no/reconeixia/catala.html