19 de gener del 2009

Tremosa recomana acabar amb el monopoli centralista per posar les infraestructures catalanes a primera divisió


Acabar amb el monopoli centralista en les grans infraestructures és una de les receptes recomanades per l'economista Ramon Tremosa per situar el sistema de transport de Catalunya en la primera divisió global del segle XXI. A l'informe "De platja a port", publicat al web idees.net, Tremosa fa una síntesi d'un conjunt d'articles encarregats pel Centre d'Estudis de Temes Contemporanis i elaborats per diversos especialistes sobre les infraestructures catalanes en què recomana diverses iniciatives, com ara la de resoldre l'actual situació de monopoli.

.....l'actual model de gestió de les infraestructures de titularitat pública completament centralitzats no ha canviat des dels temps del franquisme i és actualment un dels principals esculls per aprofitar al màxim els actuals sistemes de transport. Tremosa recorda que el monopoli de gestió és complet en aeroports i trens, compartit en carreteres i parcial en ports i recomana obrir-los als governs autonòmics i locals i al sector privat.

llegir.ho tot:http://www.avui.cat/article/economia/51412/ramon/tremosa/recomana/acabar/amb/monopoli/centralista/posar/infraestructures/catalanes/primera/divisio.html


Del forum de la noticia destaquem:

jordi 19.01.2009, 00:40
està molt bé que es doni veu a un expert i tan de bo des de l posició polítia que assolirà contribueixi a que es duguin a terme els canvis i obres que recomana. L'he tingut com a professor i és realment bo.