27 de març del 2009

La MAT: nomes soterran el tros mes proper a la frontera francesa



Plan para soterrar el tramo final de la MAT en paralelo a la AP-7 y el AVE

El delegado de Red Eléctrica de España (REE) en Catalunya, Lluís Pinós, ...la propuesta con menor impacto ambiental es la que utiliza los corredores ya existentes de la autopista AP-7 y el AVE. La propuesta establece que este tramo hasta La Jonquera discurra soterrado en una zanja, mientras que para el tramo pirenaico, desde La Jonquera hasta Baixàs, en Francia, prevé un túnel paralelo al del AVE desde la boca sur de El Pertús.


...A partir de Santa Llogaia d'Àlguema hasta La Jonquera, la línea de 400.000 voltios se soterrará en grandes zanjas....


Comentario de un afectado:
Jaume 27/3/2009 08:43

Visc en un poble afectat. No entenc perquè es pot soterrar fins a Santa Llogaia d'Àlguema (Alt Empordà) i no seguir soterrant-la per l´AP7 o l´AVE fins a Barcelona. Potser és més car, però la MAT és una infraestructura per portar energia sobrant de França a Espanya i al Magreb. Que paguin els que en treuran beneficis: les companyies franceses i Red Electrica Española. A mi se me´n fot que sigui 10 vegades més car. Sabeu quin imapcte visual suposen unes torres de 80 metres d´alt (com un edifici de 20 pisos) i 500 m2 de base? Això és intolerable.