29 de juny del 2009

L'inici d'obres del TAV al barri de la Sagrada Família reactiva les protestes veïnals - llençols blancs com protesta




fotos Plataforma AVE Pel Litoral - clicar a sobre les imatges per veure-les mes grans.

27/06/09 02:00 - Als edificis del carrer Mallorca amb Padilla pengen llençols blancs per denunciar les molèsties que ja han de suportar

Talls en el subministrament elèctric que s'allarguen fins a una hora i mitja. Voreres materialment ocupades pels operaris que en alguns moments no guarden ni un sol espai de pas per als vianants. Sorolls a deshora i pols, i la temença íntima que el pitjor encara està per arribar. Aquest és el panorama que fa uns dies comencen a suportar els veïns i comerciants de la cruïlla dels carrers Mallorca i Padilla, molt a prop de la Sagrada Família. Allà han començat els treballs de desviament de serveis, després dels quals vindrà, a mitjan juliol, segons la previsió municipal, el tall de carrers per perforar el pou de ventilació per a la construcció de línia del tren d'alta velocitat (TAV). Com a protesta a causa del cúmul de molèsties, els veïns han penjat llençols blancs als balcons.

....«Han treballat dissabte i diumenge, de vuit del matí a nou del vespre, amb un soroll infernal i es movia tot», assenyala Amelia Pérez, botiguera i veïna de la zona.

...Vista l'experiència dels altres llocs (amb obres del TAV), els comerços ho passarem malament», indica l'Amelia. La confiança que tenen en Adif està sota mínims. Els havien dit que no hi hauria talls elèctrics i n'hi ha. Demanen a Adif una còpia del pla de seguretat i salut de l'àmbit de les obres, i els la deneguen, segons els veïns.