31 de juliol del 2009

Noves proves de seguretat per al mur de la Sagrada Família



Clicar sobre la imatge per ampliar a la mida mes grossa


31-07-2009

Els arquitectes del temple temen que la pantalla bloquegi el pas de l’aigua

Tot i que Adif garanteix la infal·libilitat del seu projecte constructiu, els dubtes sobre el mur de protecció de la Sagrada Família creixen a mesura que s’acosta la seva construcció. Tal com va avançar ahir l’AVUI, aquesta setmana s’ha iniciat la construcció dels dos primers pilons que han de formar part del mur de 40 metres de profunditat que ha de protegir el temple. Aquest dos pilons havien de servir per tancar l’informe tècnic de viabilitat del mur encarregat a Intemac, però els arquitectes del temple no donaran el vistiplau a la construcció del mur fins que se n’hagin construït set.


Per a la construcció d’aquests set pilars s’utilitzarà el mateix mètode que per fer la resta del mur. No es construiran consecutivament per evitar al màxim els moviments de terreny. Primer es construeixen les columnes dels extrems i després, en dues fases, s’instal·len els pilons interiors.

Fonts de la direcció de les obres del temple van explicar ahir que cal construir un tram de mur per poder certificar que tècnicament és possible que els pilons siguin absolutament verticals i per comprovar quin comportament tenen les aigües subterrànies. Els arquitectes del temple temen que a causa de la llargària de les columnes –40 metres per només 1,5 de diàmetre– es puguin acabar desviant i causin desperfectes als fonaments de l’església o bé obstaculitzin el pas de la tuneladora. Cal recordar que la distància horitzontal entre els pilars i els fonaments del temple serà de menys de dos metres.

Encara és més curta la distància amb el túnel, que amb prou feines arriba a mig metre. També hi ha preocupació per quin comportament tindran les aigües subterrànies que baixen pel subsòl del carrer Sardenya, on precisament es construiran els 7 primers pilars i per on abans passava una riera. Els responsables del temple sostenen que els pilons poden actuar de presa i fer que les aigües quedin estancades a prop dels fonaments del temple, fet que consideren molt perillós per l’extraordinari pes que té un edifici com el temple gaudinià.

Els responsables del temple tenen un ull posat a la pantalla de protecció dels edificis del tram final del carrer Mallorca, entre Espronceda i Navas de Tolosa. I les notícies no són precisament bones, ja que ahir els veïns van denunciar que part del material que s’utilitza per construir les columnes s’ha filtrat en un antic refugi de la Guerra Civil.
de:http://www.avui.cat/cat/notices/2009/07/noves_proves_de_seguretat_per_al_mur_1
de_la_sagrada_familia_67361.php